Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development 
Image

FEM analyse offshore constructie

Onder aan een J-lay tower op een pijplegger platform is een manipulatorarm bevestigd. Deze arm maakt het mogelijk om de pijpleiding vanaf de toren te manipuleren tijdens het leggen van deze pijp op de zeebodem. Zowel de arm als de verbinding van de arm aan de stinger zijn gecontroleerd op sterkte, gebruikmakend van het FEM programma Pro/Mechanica, in combinatie met Creo Parametric (voorheen Pro/Engineer) voor het maken van het geometrisch model. De belastingen bestaan uit vele combinaties en standen van deze manipulator arm, pijpbelastingen en versnellingen.

Speciaal door AKOS ontwikkelde post-processing software is gebruikt om alle mogelijke belastingen te combineren en de hieruit resulterende spanningen te bepalen en te evalueren. Het project omvatte verscheidene ontwerpiteraties, welke zeer snel konden worden doorlopen en geanalyseerd door de integratie van Pro/Engineer en Creo Parametric.

Dit heeft uiteindelijk geleid tot een kortere projecttijd met een hoog kwalitatief ontwerp resultaat.

Voor het op een juiste wijze inleiden van de belastingen in de bevestigingspunten van deze robotarm, is het FEM model uitgebreid met een deel van de bestaande constructie van de J-Lay tower.

Design Loads

  • Belastingen uit de te manipuleren pijpleiding
  • Versnellingen t.g.v. zee bewegingen
  • De belastingen uit de vele standen van deze manipulator arm

Analyse types

  • Software Pro/Mechanica / Creo Parametric (voorheen Pro/Engineer)
  • Lineair elastisch / Niet Lineair Plastische
Benieuwd wat AKOS voor uw projecten kan betekenen? Informeer bij:
Ferry BoersManager Industrial Projects