Skip navigation MENU

High-Tech & Semicon Industrie

De High-Tech en Semicon sector is een van de meest vooraanstaande industrieën in Nederland. Het wordt ook wel beschouwd als één van de negen topsectoren in ons land om binnen te werken. Al jaren is AKOS een belangrijke speler tussen verschillende high-tech bedrijven. De Engineers van het ingenieurs- en adviesbureau lopen voorop in de nieuwste ontwikkelingen en zijn constant opzoek naar de innovaties van morgen.

Vanuit AKOS zijn werktuigbouwkundige en mechatronische opgeleide Engineers en Projectmanagers dagelijks bezig met uiteenlopende uitdagingen van klanten. Dit kan vanuit het projectbureau op kantoor van AKOS of op locatie bij de klant. De projecten die ze uitvoeren gaan van product engineering, machineontwikkeling tot aan het implementeren van machines en systemen in hoogwaardige omgevingen zoals cleanrooms.

Automatisering is key

Een van de belangrijkste trends binnen de High-Tech en Semicon industrie is het automatiseren van productieprocessen. Naast dat automatisering voordelen kan opleveren in productie efficiëntie en kostenbesparing, levert het ook een belangrijke bijdrage in de strijd tegen de krapte op de huidige arbeidsmarkt.

De schaarste in personeel heeft ook zijn weerslag op de snelheid waarin automatiseringsoplossingen gerealiseerd worden. De benodigde technische kennis en capaciteit is soms lastig te vinden. AKOS kan, als gespecialiseerd ingenieursbureau, ook een rol spelen om de schaarste die bedrijven in de High-Tech en Semicon industrie ervaren op te vangen. Daarnaast zien wij ook ontwikkelingen en innovaties, zoals 3D printtechnieken steeds vaker terug in de projecten die we uitvoeren. Kennis en expertise die beschikbaar is voor bedrijven die ons inschakelen bij de automatiseringsprojecten.

AKOS partner in de High-Tech & Semicon Industrie

De Engineers en Projectmanagers van AKOS kijken met een frisse blik en dragen nieuwe oplossingen aan. Benieuwd naar voorbeelden van projecten die AKOS in de High-Tech en Semicon industrie succesvol heeft uitgevoerd? Bekijk de verschillende referentieverhalen op onze website.

Of direct benieuwd naar de toegevoegde waarde voor uw bedrijf? Neem gemakkelijk contact met ons op via het digitale contactformulier.

Referenties

High-Tech & Semicon Industrie
Ondersteuning binnen de High-tech & Semicon Industrie?
Behoefte aan een helpende hand? De engineers van het ingenieurs- en adviesbureau lopen voorop in de nieuwste ontwikkelingen en zijn constant opzoek naar de innovaties van morgen.