Skip navigation MENU

Projectmanagement en engineering Edel Carpets

AKOS verzorgde het projectmanagement en de engineering voor de verhuizing, integratie, verbouwing en aanpassing van de productiehallen en utilities van Edel Carpets en dochterbedrijf Yarnco.

Over Edel Carpets
Edel Carpets  is een moderne, innovatieve producent van synthetische en wollen vloerbedekking met de merknamen Edel en Telenzo Carpets. De productie van garen, het ontwikkelen van kleuren en dessins, het produceren van diverse soorten tapijten en het distribueren naar de vakhandel doet Edel geheel in eigen beheer. De tapijtcollectie bestaat uit onderscheidende tapijten voor het midden/hoog segment.

Dochterbedrijf Yarnco
Edel Carpets heeft in 2009 het garenbewerkingsbedrijf Yarnco overgenomen. Yarnco is gespecialiseerd in de veredeling van natuurlijke en synthetische garens die worden toegepast in de fabricage van o.a. getuft tapijt en kunstgrassen. Het veredelen bestaat uit het twijnen (het ineen vlechten van meerdere draden) en het fixeren door middel van stoom.

Integratie van productie
Edel wilde het dochterbedrijf Yarnco integreren binnen haar eigen productiefaciliteiten. AKOS werd gevraagd voor het projectmanagement en de engineering voor de verhuizing, integratie, verbouwing en aanpassing van de productiehallen en utilities.

Fabriekslay-out inclusief logistieke routes
AKOS maakte een plan van eisen en ontwierp een nieuwe lay-out waarin de machines van Yarnco geïntegreerd werden in het moederbedrijf. Hierbij werd ook rekening gehouden met logistieke routes en veilige werkplekken voor de medewerkers. Vervolgens heeft AKOS het gehele project turn-key uitgevoerd.

Minimale productiestop
Het plan is in delen aanbesteed bij verschillende contractors, waarna een optimale keuze is gemaakt. Er is een planning gemaakt, waarbij de verschillende contractors goed op elkaar zijn afgestemd om de noodzakelijke productiestop tot een minimum te reduceren. Een van de voorwaarden was namelijk dat te allen tijde de productie (zij het op een lagere snelheid) door moest gaan. Deze uitdaging is AKOS samen met de contractors aangegaan.

Geslaagd project
AKOS begeleidde het gehele traject, verzorgde de voortgangs- en financiële rapportages aan de directie van Edel Tapijt en zorgde ervoor dat het project binnen het gestelde budget en volgens planning is uitgevoerd.

Ook ontzorgt worden bij de verhuizing, integratie of aanpassing van uw productieproces? Neem contact op!

Referenties