Skip navigation MENU

Projectmanagement en engineering Edel Carpets

AKOS verzorgde het projectmanagement en de engineering voor de verhuizing, integratie, verbouwing en aanpassing van de productiehallen en utilities. Hierbij zijn naast de productiefaciliteiten van Edel Carpets ook de productiehallen van dochterbedrijf Yarnco meegenomen.

Afbeelding Logo Edel GroupOver Edel Carpets

Edel Carpets  is een moderne, innovatieve producent van synthetische en wollen vloerbedekking met de merknamen Edel en Telenzo Carpets. De productie van garen, het ontwikkelen van kleuren en dessins, het produceren van diverse soorten tapijten en het distribueren naar de vakhandel doet Edel geheel in eigen beheer. De tapijtcollectie bestaat uit onderscheidende tapijten voor het midden/hoog segment. Edel Carpets levert zijn producten niet rechtstreeks aan consumenten, maar is verkrijgbaar bij de betere woonspecialist.

Dochterbedrijf Yarnco

Edel Carpets heeft in 2009 het garenbewerkingsbedrijf Yarnco overgenomen. Yarnco is gespecialiseerd in de veredeling van natuurlijke en synthetische garens. Deze garens worden toegepast in de fabricage van o.a. getuft tapijt en kunstgrassen. Het veredelen bestaat uit het twijnen (het ineen vlechten van meerdere draden) en het fixeren door middel van stoom.

Integratie van productie

Edel wilde het dochterbedrijf Yarnco integreren binnen haar eigen productiefaciliteiten. AKOS werd gevraagd voor het projectmanagement en de engineering voor de verhuizing, integratie, verbouwing en aanpassing van de productiehallen en utilities.

Fabriekslay-out inclusief logistieke routes

AKOS maakte een plan van eisen en ontwierp een nieuwe lay-out waarin de machines van Yarnco geïntegreerd werden in het moederbedrijf. Hierbij is ook rekening gehouden met logistieke routes en veilige werkplekken voor de medewerkers. Vervolgens heeft AKOS het gehele project turn-key uitgevoerd.

Afbeelding projectimpressie Edel CarpetsMinimale productiestop

Het plan is in delen aanbesteed bij verschillende contractors, waarna een optimale keuze is gemaakt. Er is een planning gemaakt, waarbij de verschillende contractors goed op elkaar zijn afgestemd om de noodzakelijke productiestop tot een minimum te reduceren. Een van de voorwaarden was namelijk dat te allen tijde de productie (zij het op een lagere snelheid) door moest gaan. Deze uitdaging is AKOS samen met de contractors aangegaan.

Geslaagd project

AKOS begeleidde het gehele traject, verzorgde de voortgangs- en financiële rapportages aan de directie van Edel Tapijt. Daarnaast zorgde AKOS ervoor dat het project binnen het gestelde budget en volgens planning is uitgevoerd.

Heeft u ook verhuisplannen voor uw organisatie. AKOS helpt u graag bij de verhuizing, integratie of aanpassing van uw productieproces. Neem contact op voor vrijblijvend advies!

Referenties