Skip navigation MENU

Flexibilisering blikverpakkingslijn Friesland Campina

Friesland Campina vroeg aan AKOS om in korte tijd een palletiseer- en depalletiseermachine te verplaatsen naar een ander fabrieksgebouw. Wel waren er een aantal voorwaarden en eisen. Zo moesten er meerdere typen blik aangevoerd kunnen worden en wilde Friesland Campina overstappen van druktransport naar drukloos transport. AKOS zorgde met analyse, advies en oplossingen voor een gestroomlijnde operatie.

Over Friesland Campina

Met bijna 24.000 medewerkers in 36 landen maakt Friesland Campina melk- en zuivelproducten voor meer dan 100 landen. Het bedrijf voert verschillende productgroepen waaronder zuivel, kaas, boter en melkpoeder en natuurlijke ingrediënten voor de voedingsindustrie. Friesland Campina behoort tot de grootste zuivelcoöperaties ter wereld.

Verplaatsing met strakke deadline

Om de verplaatsing van de machine in goede banen te leiden, schakelde Friesland Campina AKOS in. De projectmanager van AKOS schreef eerst een business case om aantoonbaar te maken dat het project rendabel zou worden. Na goedkeuring van de businesscase is het project opgestart, rekening houdend met meerdere in- en externe belangen en een strakke deadline.

Een business case maakt aantoonbaar dat het project rendabel is.

Nieuwe robot en nieuw transport

Samen met de leveranciers zette de AKOS-projectmanager alles op alles om de productielijn in te passen in de nieuwe situatie. Uiteindelijk is gekozen voor een compleet nieuwe depalletiseerrobot inclusief nieuw transport om zo optimaal mogelijk diverse type bussen te kunnen verwerken. De leverancier had twee maanden de tijd om alles gereed te krijgen. Om alles te realiseren, is de productie twee weken stilgelegd.

Het rendement is fors omhoog gebracht. Ook kreeg het projectteam veel waardering over de zeer korte tijd waarin dit project is gerealiseerd.

Rendement fors verhoogd

Friesland Campina heeft de nieuwe lijn feestelijk geopend. Het projectteam kreeg daarbij veel waardering over de zeer korte tijd waarin dit project is gerealiseerd. Het totale rendement van de productielijn is fors omhoog gebracht.

AKOS ontving van Friesland Campina zelfs een award voor dit succes.

Over AKOS

AKOS ondersteunt de industrie met expertise en oplossingen op het gebied van mens, productie en technologie. Onze diensten variëren van procesoptimalisatie, interim- en projectmanagement tot conceptontwikkeling, analyse en simulatie. Wij werken vanuit een flexibele maatwerk-aanpak, die altijd uitgaat van een kosten-baten analyse.

Meer weten over de flexibele inzet van AKOS en onze dienstverlening? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons.

Referenties