Skip navigation MENU

Flexibilisering blikverpakkingslijn Friesland Campina

Van Friesland Campina kreeg AKOS de vraag of er in korte tijd een palletiseer- en depalletiseermachine kon worden verplaatst naar een ander fabrieksgebouw. Tegelijk werd er een aantal voorwaarden en eisen hieraan gekoppeld. Er moesten bijvoorbeeld meerdere typen blik aangevoerd kunnen worden, er moest o.a. worden overgestapt van druktransport naar drukloos transport.

Fokke, projectmanager bij AKOS, heeft eerst een business case geschreven om aantoonbaar te maken dat dit project rendabel zou worden. Na goedkeuring van de businesscase is vervolgens het project opgestart, waarin rekening gehouden diende te worden met meerdere in- en externe belangen en een strakke deadline.

Samen met de leveranciers heeft Fokke alles op alles gezet om de productielijn in te passen in de nieuwe situatie. Uiteindelijk is gekozen voor een compleet nieuwe depaletiseerrobot inclusief nieuw transport om zo optimaal mogelijk diverse bussen te kunnen verwerken. De leverancier had toen 2 maanden de tijd om alles gereed te krijgen. Om dit te kunnen realiseren is de productie 2 weken stilgelegd.

Friesland Campina heeft de nieuwe lijn feestelijk geopend, waarbij de waardering naar het projectteam werd uitgesproken over de zeer korte tijd waarin dit project is gerealiseerd. Het totale rendement van de productielijn was fors omhoog gebracht.

AKOS ontving van Friesland Campina zelfs een award voor dit succes!