Skip navigation MENU

AKOS zet CFD in voor een vernieuwd machineontwerp

Voor een opdrachtgever in de duurzame energiesector is AKOS betrokken geweest bij de ontwikkeling van speciaal machines, de implementatie in de productie en het optimaliseren van de productiemachines om de output te verhogen. Tijdens dit langdurige traject zijn ook verschillende CFD-studies ingezet om de verschillende productiedoelstellingen te behalen.

Concentratie- en temperatuurverschillen optimaliseren

CFD-specialist Jacco vertelt over één van de uitdagingen tijdens het traject waar CFD ingezet is om het proces te optimaliseren. “De klant maakt gebruikt van gasinjectoren om een reactief gas aan te brengen tijdens het productieproces. De reactie is zeer kritisch afhankelijk van concentratie- en temperatuurverschillen. Om dit proces te optimaliseren is een herontwerp van de gasinjector gemaakt, waarbij het ontwerp is voorzien in numerieke stromingsberekeningen (Computational Fluid Dynamics, CFD).”

Met behulp van deze door AKOS uitgevoerde CFD-berekeningen is een optimaal nieuw ontwerp uitgewerkt door de klant en geverifieerd. “In eerste instantie hebben we de CFD-berekeningen gemaakt voor het deel van de gasinjector. Daarna volgde pas de calculaties voor het gehele apparaat. In de verschillende adviesgesprekken met de klant zijn alle resultaten doorgenomen en had de klant de juiste handvaten om tot het nieuwe ontwerp te komen,” legt Jacco uit. Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat de gaslaag optimaal aangebracht wordt met een zeer gelijkmatige concentratie en temperatuurverdeling.

Vaste partner voor CFD

AKOS is al jarenlang op CFD-gebied een vaste partner voor bedrijven binnen diverse industriële sectoren. De toepassingsgebieden van stromingsanalyses zijn buitengewoon divers. Of het nu gaat om het ontwerpen van efficiëntere producten, het verbeteren van de lucht- of vloeistofstroom in systemen, of het optimaliseren van warmteoverdracht, onze simulatietechnieken stellen bedrijven in staat om vooruitstrevende oplossingen te ontwikkelen.

Benieuwd of de inzet van Analyse en Simulatie ook voor jou de juiste stap is? Neem vrijblijvend contact op voor advies! Ons ervaren team staat klaar om de mogelijkheden te verkennen en te evalueren hoe CFD van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw bedrijf.

Referenties