Skip navigation MENU

CFD-Analyse en Simulatie

In industriële producten en processen spelen verschillende natuurkundige verschijnselen gelijktijdig een rol. De impact op een product of proces is mede daardoor lastig te voorspellen. Om toch een adequaat en gedetailleerd beeld te krijgen van de stromingsgerelateerde aspecten, zonder gebruik te moeten maken van dure prototypes, biedt CFD-analyse uitkomst.

Waarom een CFD-Analyse?

Een product of proces kan pas verder worden geoptimaliseerd als de invloed van stromingen, warmteoverdracht, mechanische sterkte, elektromagnetische straling en de samenhang tussen deze elementen nauwkeurig in kaart zijn gebracht. Door onverwacht gedrag van met name vloeistoffen is het lastig hier voorspellingen in te doen en het maken van een prototype om het gedrag in kaart te brengen is vaak erg kostbaar. CFD-analyse biedt een adequate en snelle oplossing tegen beperkte investering om de invloed en samenhang van diverse elementen te analyseren.

Thermal design bitumen tankBetrouwbare analyses

Om intensieve en multifysica berekeningen goed en snel te laten verlopen maakt AKOS gebruik van hoogwaardige hard- en software. Hiermee voeren onze engineers zeer betrouwbare analyses uit, die toepasbaar zijn binnen elke fase van productontwikkeling.

Nauwkeurige en snelle berekeningen

Om voldoende rekenkracht en korte doorlooptijden bij complexe analyses te garanderen heeft AKOS een eigen High Performance Computing (HPC) faciliteit in huis. Hiermee kan – door parallel te rekenen – 4 tot 5 keer sneller worden gerekend dan op een standaard computer. Daarnaast ligt de betrouwbaarheid van de berekeningen met HPC zeer hoog. Voor (multifysica) analyses is AKOS in het bezit van het volledige ANSYS-pakket.

Door de combinatie van verschillende kennisgebieden, de beschikbaarheid van high-end analysetools als ANSYS Multiphysics en ons HPC-cluster is AKOS in staat om snel een geheel systeem te valideren en te optimaliseren in een virtuele omgeving. Dit versnelt het ontwikkelings- en engineeringproces aanzienlijk en het vergroot de kans op succes in de realisatiefase.

Kennis van de industrie

Onze fluid engineers hebben ruime ervaring met CFD-analyses in de machinebouw, procesindustrie, apparatenbouw, luchtvaart, automotive, scheepsbouw en energie. Hieronder een aantal voorbeeldvraagstukken waar wij aan hebben gerekend.

Geïnteresseerd in een CFD-analyse? Neem contact op!

Bent u geïnteresseerd in een CFD-analyse of simulatie van AKOS? Of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan gemakkelijk contact met ons op. U kunt ons bereiken door te mailen naar fboers@akos.nl, door te bellen naar +31 65 1 85 99 70, of door het contactformulier op onze contactpagina in te vullen. Wij helpen u graag verder!

 

Referenties

Analyses & Simulaties