Skip navigation MENU

Projectmanagement bij productiebedrijf Veco tijdens coronacrisis

Het zijn bijzondere tijden, ook in de industriële bedrijven waar AKOS projecten begeleidt en uitvoert. Zo ook bij internationaal productiebedrijf Veco, waar Projectmanager Dick van AKOS in de afrondende fase zit van een project. Hoewel de economie en samenleving in korte tijd volledig op de kop zijn gezet, willen we als AKOS onze hulp en samenwerking blijven bieden vanuit kennis, expertise, vertrouwen en positiviteit. Dat is terug te vinden in onderstaand verhaal over het project bij Veco.

Over Veco
Veco is een internationaal specialistisch productiebedrijf, waar meer dan 1.000 verschillende micro-precisie producten worden gemaakt voor uiteenlopende markten en toepassingen. De missie van Veco: “To transform a design challenge into a micro-precision part that goes beyond our customers’ imagination. We inspire designers and product developers to go further, push the boundaries and dare to innovate even more.”
Er is al jarenlang een prettige samenwerking tussen Veco en AKOS, die bijdraagt aan deze missie. De afgelopen jaren zijn er meerdere projecten voor dit productiebedrijf gerealiseerd, zoals het upgraden van een productielijn.

Advies, analyse en oplossingen
Veco wilde graag een nieuwe R&D-lijn opzetten en heeft daarvoor AKOS ingeschakeld. AKOS is als Industrial Development Partner niet alleen op de korte termijn oplossingsgericht bezig, maar kan ook op strategisch niveau advies- en analysegericht kennis en expertise inbrengen. Projectmanager Dick heeft dit vanuit AKOS opgepakt. Hij werkt nu 5 jaar bij AKOS en heeft jarenlange ervaring bij diverse productiebedrijven, die goed van pas komt bij Veco.

Nieuwe productielijn voor nieuwe markten
Momenteel zijn er nog enkele weken te gaan voordat de eerste fase van het huidige project bij Veco is afgerond. In eerste instantie was de scope van dit project om een ruimte te herinrichten voor een nieuwe productielijn. Uiteindelijk is het project uitgebreid met het maken van behuizingen voor de baden, het aanschaffen van de baden inclusief leidingwerk en componenten en de automatisering van deze processen. Het doel is om met deze productielijn nieuwe markten aan te boren met nieuwe toepassingsmogelijkheden. Na de zomer zijn hoogstwaarschijnlijk de eerste resultaten bekend.

Samenwerking tijdens coronasituatie
Dit project is samen met andere projectleiders binnen het productiebedrijf van Veco gerealiseerd. Iedere week vond er fysiek overleg plaats, dat gebeurt nu vanwege de coronasituatie op afstand. Dick legt uit: “Er is veel communicatie via Skype, waardoor het proces wat moeizamer verloopt. Het heeft ook impact op de oplevering, want er mogen niet te veel monteurs en Veco-medewerkers tegelijk aanwezig zijn. Voor de rest hebben we er met elkaar het beste van gemaakt.” De samenwerking verloopt dus prima. Bovendien worden kennis en informatie onderling goed uitgewisseld. Alles is bespreekbaar. Dick had gedurende het project niet alleen contact binnen Veco, maar was ook aanspreekpunt voor de betrokken leveranciers. Daarnaast kreeg hij ondersteuning van constructeurs vanuit AKOS.

Afronding en vervolg
Joris Keizers, Director Operations bij Veco vertelt over de afronding en het vervolg van dit project: “Het project zit momenteel in de afrondende test-/controlefase. In de loop van april zijn alle baden getest. Er is nu een R&D-lijn gebouwd, die opgeschaald gaat worden. In een tweede fase wordt er ook een geïndustrialiseerde lijn neergezet voor productie op grote schaal.”

Wilt u ook dat uw projecten doorlopen tijdens de coronacrisis? Of wilt u juist nieuwe trajecten opstarten in uw productiebedrijf, waarbij kennis en expertise van het AKOS-team gewenst is? Neem contact met ons op om de speciale mogelijkheden te bespreken in deze uitzonderlijke situatie.