Skip navigation MENU

Projectmanagement en engineering bij productiebedrijf Veco

Het zijn uitzonderlijke tijden. Zo ook in de industriële bedrijven waar AKOS uiteenlopende projecten begeleidt en uitvoert. Bij internationaal productiebedrijf Veco, waar AKOS projectmanagement ondersteuning biedt voor het opzetten van een nieuwe R&D-lijn, heeft de huidige situatie impact op het verloop en de duur van het project.

Productiebedrijf Veco

Veco is een internationaal specialistisch productiebedrijf, waar meer dan 1.000 verschillende micro-precisie producten worden gemaakt voor uiteenlopende markten en toepassingen. De missie van Veco: “To transform a design challenge into a micro-precision part that goes beyond our customers’ imagination. We inspire designers and product developers to go further, push the boundaries and dare to innovate even more.” Er is al jarenlang een prettige samenwerking tussen Veco en AKOS, die bijdraagt aan deze missie. De afgelopen jaren zijn er meerdere projecten voor dit productiebedrijf gerealiseerd, zoals het upgraden van een productielijn.

Analyse, advies en oplossingen

Veco wilde graag een nieuwe R&D-lijn opzetten en heeft daarvoor AKOS ingeschakeld. AKOS is als Industrial Development Partner niet alleen op de korte termijn oplossingsgericht bezig, maar kan ook op strategisch niveau advies- en analysegericht kennis en expertise inbrengen. Een AKOS-projectmanager met jarenlange ervaring bij diverse productiebedrijven werd ingezet voor deze opdracht.

Nieuwe productielijn voor nieuwe markten

Momenteel zijn er nog enkele weken te gaan voordat de eerste fase van het huidige project bij Veco is afgerond. In eerste instantie was de scope van dit project om een ruimte te herinrichten voor een nieuwe productielijn. Uiteindelijk is het project uitgebreid met het maken van behuizingen voor de baden, het aanschaffen van de baden inclusief leidingwerk en componenten en de automatisering van deze processen. Het doel is om met deze productielijn nieuwe markten aan te boren met nieuwe toepassingsmogelijkheden.

Projectmanagement en engineering bij productiebedrijf Veco - AKOS

Samenwerking op afstand

Dit project is samen met andere projectleiders binnen het productiebedrijf van Veco gerealiseerd. Iedere week vond er fysiek overleg plaats, dat gebeurt nu vanwege de Corona-situatie op afstand. “Er is veel communicatie via Skype, waardoor het proces wat moeizamer verloopt. Dit heeft ook effect op de oplevering. Er mogen namelijk niet teveel monteurs en Veco-medewerkers tegelijk aanwezig zijn.” De samenwerking verloopt prima. Er is veel aandacht voor het uitwisselen van informatie en het delen van kennis. Gedurende het project was er niet alleen contact binnen Veco en met diverse stakeholders, maar ook met AKOS constructeurs die bij dit project engineering ondersteuning bieden.

Afronding en vervolg

De Director Operations bij Veco vertelt over de afronding en het vervolg van dit project: “Het project zit momenteel in de afrondende test-/controlefase. In de loop van april zijn alle baden getest. Er is nu een R&D-lijn gebouwd, die opgeschaald gaat worden. Daarna volgt de tweede fase van het project. Dan wordt er ook een geïndustrialiseerde lijn neergezet voor productie op grote schaal.”

Wilt u net als productiebedrijf Veco een nieuwe R&D lijn opzetten en heeft u tijdelijke inzet van een ervaren projectmanager nodig? Neem dan gerust contact met AKOS. Wij adviseren u vrijblijvend! 

Referenties