Skip navigation MENU

Machinebouw

In de Machinebouw sector, die ook wel bekend is onder de term Machine Industrie, wordt er gewerkt aan de productie en het onderhoud van machines. Het is een branche die continue in beweging is en binnen Nederland goed vertegenwoordigd wordt. AKOS is gespecialiseerd in de (door)ontwikkeling in de machinebouw en productieautomatisering en sinds de oprichting in 1969 reeds actief in deze branche.

De Engineers van AKOS maken het verschil binnen de machinebouw door middel van engineering met het oog op de toekomst. De (Lead) Mechanical Engineers zetten hun kennis en kunde in om innovatieve industriële automatiseringsoplossingen voor bedrijven te creëren. Door middel van robotica, cobots, productiemachines en andere engineeringoplossingen kunnen ze bijvoorbeeld de productiviteit van bedrijven die actief zijn in de machinebouw verhogen of de kosten verlagen.

Vooruitgang door verandering

Door de constante schommelingen en veranderingen in deze sector, is het belangrijk om trends en ontwikkelingen die relevant kunnen zijn goed te monitoren. Door in te springen op deze veranderingen blijven machinebouwers innovatief en concurrerend in de markt. Iets waar ook de Engineers van AKOS vanuit hun jarenlange ervaring bij kunnen helpen. Denk aan inspelen op digitalisering, automatisering, ‘machine as a service’ of servitization. Op al deze fronten kunnen de specialisten van AKOS van toegevoegde waarde zijn.

Partner in de Machinebouw

AKOS biedt ondersteuning aan machinebouwers bij al deze bovenstaande uitdagingen met een breed palet aan diensten. Op het gebied van Engineering & Development voor het ontwerpen van een nieuwe machinelijn bijvoorbeeld. Vanuit Projectmanagement kan hulp geboden worden bij het adviseren en uitvoeren van grote investeringsprojecten. AKOS helpt klanten ook met Projectsupport voor tijdelijke of extra engineeringondersteuning en een frisse blik.

Benieuwd naar voorbeelden van projecten die AKOS in al die jaren binnen de Machinebouw succesvol heeft uitgevoerd? Bekijk de uiteenlopende referenties op de referentiepagina van onze website.

Of direct benieuwd naar de toegevoegde waarde voor uw bedrijf? Neem gemakkelijk contact met ons op via het digitale contactformulier.

Referenties

Ondersteuning binnen de Machinebouw
Actief binnen de machine industrie en behoefte aan een helpende hand? AKOS helpt graag bij het uitwerken van alle digitalisering- en automatiseringsvraagstukken.