Skip navigation MENU

Ontwikkeling van een Bevyz multi-drink machine

Voor één van onze internationale opdrachtgevers heeft AKOS bijgedragen aan het bouwen en testen van prototypes voor Bevyz, een gepatenteerd multi-drink apparaat voor de thuismarkt. AKOS verzorgde de complete coördinatie van het project.

Over Bevyz

Bevyz is een dispenser met portieverpakkingen voor concentraten. Met een capsule en één druk op de knop bereidt Bevyz een warm, koud of fris sprankelend drankje via barcode technologie; een ideaal apparaat voor op kantoren.

Ontwerp Bevyz machines werkbaar maken

Een van onze Mechanical Engineers werkte in een multidisciplinair R&D-team om het ontwerp te vertalen naar een goed werkend prototype. Om eenduidige resultaten te behalen, werden de dagelijkse tests via vaste procedures uitgevoerd en vastgelegd. Overigens maakte de geografische spreiding het project bijzonder dynamisch: het hoofdkantoor bevond zich in Malta, R&D in Arnhem, terwijl andere afdelingen in China, Amerika en Duitsland aan de ontwikkeling van de Bevyz machines werkten. Om alles in goede banen te leiden en te anticiperen op cultuur- en communicatieverschillen, was een scherpe documentatie en regelmatige afstemming extra van belang.

“Met betrokken afdelingen over de hele wereld speelden cultuur- en communicatieverschillen een rol. Scherpe documentatie, vaste procedures en regelmatige afstemming was daarom extra belangrijk.”

Troubleshooting

AKOS verzorgde niet alleen de coördinerende taken. Onze Mechanical Engineer werkte ook met veel plezier aan de inhoudelijke kant. “De machine is een compacte ruimte waarin onder meer een verwarming, koeling, compressor, een tank met CO2 en een extrusiesyteem (om de capsules leeg te knijpen) zijn verwerkt. Het was een mooie uitdaging om in teamverband oplossingen te creëren. Bijvoorbeeld bij het onder de loep nemen van de koeling als deze niet of juist te hard werkte, en het traceren en oplossen van problemen met circulatiepompen.”

“Het was een mooie uitdaging om in teamverband oplossingen te creëren.”

Internationale scope

Het standaard voltage en de frequenties liggen in Amerika anders dan in Europa. Deze parameters hebben we in de prototypes en de bijbehorende handleiding verwerkt, zodat de machine ook probleemloos in Amerika kan worden gebruikt. De definitieve prototypes zijn vervolgens verscheept naar Amerika, waar ze zeer enthousiast zijn ontvangen op de vakbeurzen. Na de succesvolle afronding van het project is Bevyz overgenomen door Keurig. Ook wel bekend als één van de grootste producenten van koffie- en softdrinkmachines in Amerika.

De definitieve prototypes zijn vervolgens verscheept naar Amerika, waar ze zeer enthousiast zijn ontvangen op de vakbeurzen.

Over AKOS

AKOS ondersteunt de industrie met expertise en oplossingen op het gebied van mens, productie en technologie. Kortlopend, langdurig of permanent, vanuit ons kantoor of op locatie, voor één stap of een heel proces; altijd een flexibele maatwerkaanpak die het beste bij u aansluit. Daarbij werken wij altijd vanuit een kosten-baten aanpak. Door ons uitgebreide netwerk en ruime ervaring en expertise kunnen wij snel en met hoge kwaliteit leveren. Hebben wij de kennis niet zelf in huis, dan werken we samen met partners of brengen we u in contact met specialisten uit ons netwerk.

Meer weten over de flexibele inzet van AKOS als Industrial Development Partner en onze dienstverlening? Neem contact met ons op.

Referenties