Skip navigation MENU

Farmaceutische Industrie

Binnen de Farmaceutische industrie, de sector gericht op het produceren van geneesmiddelen, wordt er altijd veel onderzoek gedaan naar het verbeteren en uitvinden van geneesproducten. AKOS is als advies en ingenieursbureau partner voor bedrijven in de Farmaceutische industrie. Van CAPEX of OPEX-projecten tot optimalisatie trajecten op proces lijnniveau. AKOS biedt de benodigde ondersteuning.

Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een installatie, opzetten van cleanrooms en laboratoria. De ondersteuning kan geboden worden op basis van een simpele consultancy opdracht. Ook beschikken de Engineers en Projectmanagers van AKOS over de kennis en ervaring om te helpen bij basic en detailed design engineering of bij constructie management on-site.

Focus op veiligheid en hygiëne

De productie van geneesmiddelen is uiteraard gebonden aan zeer strikte wet- en regelgeving met betrekking tot veiligheid en hygiëne. Daarbij is het ook van belang dat er binnen specifieke productspecificaties geproduceerd wordt. Mede daarom wordt de sector vaak geconfronteerd met hoge onderzoekskosten en kan de toelating van nieuwe geneesmiddelen jaren duren.

Andere thema’s die actueel zijn binnen de Farmaceutische industrie zijn gericht op de energie-efficiëntie en afvalreductie. Zo zijn er verschillende spelers in de markt actief bezig met het verbeteren van de energie-efficiëntie en het zuiveren en hergebruiken van proceswater. Daarnaast zien we dat bedrijven de voorzieningen willen optimaliseren, afval willen reduceren, gebruik willen maken van alternatieve energiebronnen en het verbruik van water en energie beter willen monitoren.

De Farmaceutische Industrie en AKOS

AKOS kan op alle thema’s rondom energie-efficiëntie en afvalreductie meedenken om zo het proces in de fabriek toekomstbestending te maken. De gespecialiseerde Engineers en Projectmanagers kijken met een frisse blik en dragen vanuit die positie nieuwe oplossingen aan.

Benieuwd naar voorbeelden van projecten die AKOS in de Farmaceutische sector succesvol heeft uitgevoerd? Bekijk de verschillende referentieverhalen op onze website.

Of direct benieuwd naar de toegevoegde waarde voor uw bedrijf? Neem gemakkelijk contact met ons op via het digitale contactformulier.

Referenties

Farmaceutische Industrie
Ondersteuning binnen de Farmaceutische Industrie
Actief binnen de Farmaceutische Industrie en behoefte aan een helpende hand? AKOS helpt graag bij CAPEX of OPEX-projecten en optimalisatietrajecten op proces lijnniveau.