Skip navigation MENU

Uitbreiding capaciteit productie membraanfilters

Eén van onze opdrachtgevers produceert membraanfilters. De capaciteit van de productielijn was niet toereikend om aan de groeiende vraag naar producten te kunnen voldoen. Daarnaast bleek de bestaande productiefaciliteit gevoelig voor storingen. Er werd op één lijn geproduceerd, dus bij een storing of andere ongeplande stilstand ontstond er direct een achterstand. De opdrachtgever schakelde AKOS in om de productielijn uit te breiden.

Plan van aanpak uitbreiding productie membraanfilters

Er werd een plan ontwikkeld voor de uitbreiding van de productiecapaciteit met een back-up mogelijkheid. Het project werd opgedeeld in vijf stappen. De eerste stap was het grotendeels opnieuw bouwen van een productielijn, waarbij de ‘spincapaciteit’ is verdubbeld van acht naar zestien spinkoppen.

Bundeldroger - uitbreiding capaciteit membraanfilters - AKOS

Uitbreiding grondstoffenbereiding

Als tweede stap volgde een uitbreiding van de grondstoffenbereiding. De bestaande grondstoffenbereiding was niet toereikend om in de toekomst twee lijnen met ieder zestien spinkoppen te voeden. Door de verdubbeling ook hier door te voeren, werd tegelijkertijd een back-up systeem gecreëerd.

Tweede lijn en update loss prevention systems

De volgende fase was de bouw en implementatie van een tweede spinlijn. Deze tweede spinlijn is een kopie van de gemodificeerde spinlijn. Hierop volgde een uitbreiding van de droogcapaciteit. Hiervoor is een nieuwe bundeldroger ontwikkeld. Tot slot kwam er een update van de ‘loss prevention systems’ inclusief verdere automatisering van het blussysteem en installatie van een noodstroomvoorziening.

Bundel drogers - uitbreiding capaciteit membraanfilters - AKOS

Van plan tot rapportage

AKOS heeft binnen het project uiteenlopende taken verricht, zoals het opstellen van het Plan van Eisen en het maken van begrotingen en planningen. Daarnaast heeft het AKOS team ontwerpen en de detailengineering verzorgd, offertes bij machinefabrieken aangevraagd, de inkoop van de delen verzorgd, SAT en FAT procedures opgesteld en uitgevoerd en CE/ATEX inspecties en rapportages gemaakt. Van plan tot rapportage, het was een omvangrijk project. De investering voor dit project alleen al bedroeg ca. € 3.500.000.

Over AKOS

AKOS is een advies- en ingenieursbureau opgericht in 1969. Al meer dan 55 jaar helpen wij industriële bedrijven bij hun ontwikkeling op het gebied van mens, productie en technologie. Dit doen wij met onze diensten Development & Engineering, Projectsupport, Projectmanagement en Interim-Management.

Meer weten over de flexibele inzet van AKOS en onze dienstverlening? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons.

Referenties