Skip navigation MENU

Bronswerk Heat Transfer: meer slagkracht met de professionals van AKOS

Binnen een complexe technische markt opereren en hiervoor snel en goed personeel werven, is een bijzondere tak van sport. Al sinds de jaren ’90 werken Bronswerk Heat Transfer en AKOS nauw samen. Aanvankelijk werkten engineers op het ingenieursbureau van AKOS projectmatig aan opdrachten voor Bronswerk. Maar vervolgens leverde AKOS ook tijdelijke professionals op locatie voor alle technische disciplines.

Over Bronswerk Heat Transfer

Bronswerk Heat Transfer Services B.V. heeft jarenlange ervaring met industrieel onderhoud en diensten voor heat exchange-apparatuur. Met vestigingen in Nederland, Tsjechië, Rusland en Curaçao richt Bronswerk zich op hoogwaardige duurzaamheidsvraagstukken door haar kennis op het gebied van warmteoverdracht en stroming toe te passen. Bronswerk levert complexe warmte technische systemen op wereldwijde schaal aan de olie-, gas-, power- en (petro) chemische industrie.

Snel goed personeel vinden

Het opschalen van personeel voor Bronswerk is een specialistische opdracht, geeft de Financial & Sales Director aan. “Bronswerk heeft geen producten op voorraad: we ontwerpen en bouwen vraaggestuurd. Wordt een project geboekt, dan is het van belang dat vakkundige engineers, inkopers, rekenaars en projectmanagers in no time aan de slag kunnen. Het is geen sinecure om binnen een kort tijdsbestek goed inzetbare technische professionals op hbo- en wo-niveau ‘up-and-running’ te hebben.”

“AKOS kijkt verder dan alleen de mensen, want zij doorgrondt het hele proces, de cultuur en de functie-inhoud.”

De kracht van AKOS

Om alle partijen scherp te houden, kiest Bronswerk bewust een aantal partners om zaken mee te doen. Daarbij heeft AKOS haar eigen kwaliteiten.

“AKOS kijkt verder dan alleen de mensen, want zij doorgrondt het hele proces, de cultuur en de functie-inhoud. Bronswerk is heel anders dan andere bedrijven dus moet de consultant echt van de hoed en de rand weten. Gezien de vraaggestuurde markt is de snelheid van het selectieproces en een oplossingsgerichte aanpak van groot belang: hier ligt de kracht van AKOS. Het is daarbij zeer prettig dat de lijnen kort zijn en dat er sprake is van wederzijds vertrouwen. AKOS durft te kiezen en zet professionals in die voldoen aan alle harde en zachte functie-eisen. Voor ons werkt dit bijzonder efficiënt en effectief,” aldus de Financial & Sales Director.

Flexibele pool op niveau

Met het Young Development Program (YDP) leidt AKOS jonge talenten op. Talenten die Bronswerk graag inzet. Vanwege de complexiteit van de markt, is het voor Bronswerk lastig om flexibel personeel in te zetten. Ook hierin denkt AKOS proactief mee. Door het creëren van een flexibele pool met pas afgestudeerde hbo- en wo-ers hebben wij de mogelijkheid om startende technici op te leiden en uit te wisselen tussen een aantal opdrachtgevers. De Financial & Sales Director: “Ik heb er alle vertrouwen in dat we met het YDP een commitment aangaan waarmee Bronswerk haar ‘flexibele schil’ op professionele wijze uitbreidt. En natuurlijk biedt dit voor de kandidaten zelf een mooie kans om een vliegende start te maken in de techniek.”

Het Young Development Program is een flexibele pool met pas afgestudeerde hbo- en wo-ers die bij een aantal verschillende opdrachtgevers ervaring opdoen.

Over AKOS

AKOS is een advies- en ingenieursbureau opgericht in 1969. Al meer dan 55 jaar helpen wij industriële bedrijven bij hun ontwikkeling op het gebied van mens, productie en technologie. Dit doen wij met onze diensten Development & Engineering, Projectsupport, Projectmanagement en Interim-Management.

Meer weten over de flexibele inzet van AKOS en onze dienstverlening? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons.

Referenties