Skip navigation MENU

Sterkteberekeningen Oman Methanol Company

Een Duitse klant vroeg AKOS om een 6-tal kolommen en reactoren compleet door te rekenen voor Oman Methanol Company L.L.C. De certificering van de berekeningen werd uitgevoerd door TOYO Engineering Corporation te Tokyo Japan. 

Sterkteberekeningen ASME

De sterkteberekeningen werden uitgevoerd conform ASME VIII Division 1, waarbij we gebruik maakten van het programma PV-Elite. We controleerden de wandsterktes, waarbij de invloed van de inwendige druk tijdens de bedrijfssituatie en de testsituatie werden beschouwd. In- en externe belastingen werden in de analyses meegenomen. Denk hierbij aan wind, trillingen door wind, aardbevingsbelastingen, nozzle loadings en belastingen van internals, extern leidingwerk en bordessen. Tot slot werden ook de transport- en hijssituaties door de Engineers doorgerekend.

De onderstaande kolom is 80 meter lang, heeft een diameter van 6,5 meter en een leeggewicht van maar liefst 410 ton.

Afbeelding kolom Oman Methanol Company L.L.C.

Over AKOS

AKOS is een advies- en ingenieursbureau opgericht in 1969. Al meer dan 55 jaar helpen wij industriële bedrijven bij hun ontwikkeling op het gebied van mens, productie en technologie. Dit doen wij met onze diensten Development & Engineering, Projectsupport, Projectmanagement en Interim-Management.

Een van de kerncompetenties van AKOS is het uitvoeren van complexe analyses en simulaties. Al bijna 20 jaar ondersteunt AKOS diverse klanten met FEM– en CFD-analyses.

Wilt u meer weten over de flexibele inzet van AKOS en onze dienstverlening? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons.

Referenties