Skip navigation MENU

Automotive Industrie

De Automotive industrie is een sector die letterlijk en figuurlijk nooit stilstaat. Al jaren is AKOS de aangewezen partner van uiteenlopende toeleveranciers en producenten binnen de Automotive sector. Ook de expertise die AKOS inzet binnen deze projecten is divers. Van concept engineering naar production engineering. Of denk bijvoorbeeld aan het bouwen van prototypes en testopstellingen. Ook dit behoort tot de mogelijkheden.

Sector in beweging

De trends en ontwikkelingen binnen deze industrie bieden veel kansen. Een belangrijke trend is natuurlijk de overgang van verbrandingsmotoren naar elektrisch aangedreven voertuigen. Ook is deze transitie de aanleiding geweest voor vele andere ontwikkelingen en innovaties, zoals het inzetten van de auto als thuisbatterij.

Veiligheid is een trend binnen de sector die nooit van de agenda afgaat. Of het nu gaat om ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden of innovatieve camerasystemen, de focus ligt op het veiliger maken van auto’s, vrachtwagens en andere voertuigen.

AKOS in de Automotive Industrie

Al jaren is AKOS actief binnen de Automotive industrie. Door een groot aantal projecten hebben we een brede basis van kennis beschikbaar op het gebied van Engineering en Projectmanagement. Of het nu gaat om (speciaal)trailer vervoer, de ontwikkeling van defensievoertuigen of innovatieve camerasystemen, het is allemaal binnen het ingenieursbureau aan bod gekomen. Van motorische ontwikkeling tot en met fabricage en assemblage, de Engineers en Projectmanagers kunnen er mee uit de voeten.

Naast Engineering en Projectmanagement hebben wij middels onze Analyse & Simulatie afdeling ook expertise om sterkteberekeningen, voor bijvoorbeeld een chassis, in ANSYS uit te voeren.

De gespecialiseerde Engineers en Projectmanagers kijken met een frisse blik en dragen nieuwe oplossingen aan. Benieuwd naar voorbeelden van projecten die AKOS in de Automotive sector succesvol heeft uitgevoerd? Neem een kijkje tussen onze referentieverhalen.

Of direct benieuwd naar de toegevoegde waarde voor uw bedrijf? Neem gemakkelijk contact met ons op via het digitale contactformulier.

Referenties

Automotive Industrie
Ondersteuning binnen de Automotive Industrie
Actief binnen de Automotive Industrie en behoefte aan een helpende hand? AKOS helpt graag bij concept engineering en production engineering.