Skip navigation MENU

Technisch projectmanagement

Van advies tot realisatie, wij kunnen het complete projectmanagement op interim-basis verzorgen. Van vooronderzoek en haalbaarheidsstudie tot en met oplevering en nazorg. De projectmanagers van AKOS hebben jarenlange ervaring met een grote variëteit aan projecten in tal van sectoren. Zeker als het gaat om complexe industriële projecten; de projectmanager maakt het verschil tussen chaos en succes.

Projectmanager passend bij uw vraagstuk

Het opzetten en begeleiden van kennisintensieve en complexe projecten binnen de industrie is geen eenvoudige taak. Elke sector kent zijn eigen kenmerkende eigenschappen en specifieke randvoorwaarden. AKOS heeft een gevarieerde groep van projectmanagers in dienst met verschillende achtergronden en expertise zoals logistiek, procesoptimalisatie, veiligheid, digitalisatie, productielijnen, machines, etc. Op basis van uw vraagstuk zetten wij op flexibele basis de projectmanager in die het beste aansluit.

Ervaren industrieel projectmanagement

Al onze projectmanagers hebben een technische achtergrond op hbo- of wo-niveau en zijn IPMA-gecertificeerd. Zij hebben ervaring met elk aspect van projectmanagement zoals scope bepaling, stakeholdermanagement, budgettering, kwaliteitsmanagement en planning binnen verschillende industriële sectoren.

Technisch projectmanagement over de volle breedte

De ervaring van onze projectmanagers strekt zich uit over de volle breedte. Van klein- tot grootschalige projecten, nationaal of internationaal, in elke industrietak. Onze projectmanagers worden ingezet bij projecten op het gebied van haalbaarheid, optimalisatie, uitbreiding, verhuizing, risico-inventarisatie en veiligheid. Afhankelijk van de aard van het project en de industrie heeft de projectmanager een meer technisch-inhoudelijke of procesmatige insteek.

“Of het nu om een projectmanager of engineer gaat, ik heb ervaren dat de medewerkers van AKOS binnen korte tijd en met minimale begeleiding heel veel werk uit handen nemen.” Manager Engineering van Interface.

Voorbeeldprojecten van AKOS Projectmanagement

  • Beoordelen van plannen, voorgenomen investeringen en haalbaarheidsstudies.
  • Opzetten en aansturen van een projectteam.
  • Opstellen en vastleggen van specificaties, deadlines, milestones, budgetten en planningen.
  • Uitvoeren en begeleiden van voorstudies.
  • Aansturen van engineeringteams en (sub)contractors.
  • Begeleiden van inkooptrajecten en vastleggen van bestelspecificaties.
  • Opstellen en uitvoeren van afnameprotocollen (SAT, FAT).
  • Implementeren en realiseren van de plannen.
  • Debuggen, nazorg en verzorgen van handleidingen, instructies en opleidingen.
  • Begeleiden van de overgang van Engineering to Order (EtO) naar Configure to Order (CtO).

Flexibele ondersteuning van AKOS engineers en specialisten

Technisch Projectmanagement van AKOS bij Nestle Afhankelijk van de wensen van de klant kan het projectteam worden opgesteld met projectleden vanuit het bedrijf of met specialisten en engineers van AKOS. Het voordeel van het inzetten van AKOS-engineers en specialisten, is dat zij flexibel op en af kunnen worden geschaald en de juiste specialisten op het juiste moment kunnen worden aangehaakt. Bovendien geeft dit geen belasting op uw eigen engineeringcapaciteit.

“AKOS heeft in de afgelopen jaren aangetoond een vakbekwame en betrouwbare partner voor Nestlé te zijn.” End-to-end Projectmanager Nestlé.

Technisch projectmanager nodig voor een complex project?
Neem contact op

Referenties

Projectmanagement