Skip navigation MENU

Verpakkingsindustrie

De Verpakkingsindustrie houdt zich bezig met het verpakken van de meest uiteenlopende producten. De sector waarin de verpakkingen ingezet worden bepaalt ook de complexiteit van het productieproces van de verpakkingsbedrijven. Zo is de Voedselindustrie een afnemer met begrijpelijk veel eisen rondom voedselveiligheid, die een verpakkingsproducent als toeleverancier moet waarborgen. Vanuit deze uitdagingen levert AKOS al jaren specialistische kennis bij projecten in de Verpakkingsindustrie.

In de Verpakkingsindustrie staat AKOS bedrijven bij in het implementeren van nieuwe en kwaliteit verbeterende technologieën. Denk hierbij aan werkzaamheden op het gebied van Engineering en Projectmanagement. Deze taken kan AKOS met een team specialisten voor haar rekening nemen.

Focus op duurzaamheid in de Verpakkingsindustrie

Naast de kwaliteitseisen rondom voedselveiligheid, is de afgelopen jaar de focus meer verschoven richting duurzaamheid. Vanuit de maatschappij is de Verpakkingsindustrie onder een vergrootglas komen te liggen. Wie producten namelijk goed verpakt, draagt bij aan duurzaamheid van het product zelf. Zo zijn er vele innovaties geïmplementeerd om voedsel bijvoorbeeld langer houdbaar te maken en om de ‘footprint’ van de verpakking zelf te verkleinen.

In de zoektocht naar verpakkingen die goed zijn voor zowel het product als het milieu is er ook steeds meer aandacht voor het materiaalgebruik. Dit zijn uitdagingen waarbij AKOS met de juiste kennis en competenties vanuit de Verpakkings- en Voedselindustrie van toegevoegde waarde kan zijn voor bedrijven.

AKOS ondersteunt en ontzorgt

AKOS heeft als ingenieursbureau de juiste kennis en competenties in huis om ontwikkelingen op vlak van materiaal en machine te ondersteunen. Voor investering en CAPEX gedreven projecten beschikt AKOS ook over de benodigde competenties. Met de inzet van specialisten van de Interim- en Projectmanagement afdeling ontzorgen we organisaties bij de optimalisatie van de productieomgevingen.

Benieuwd naar de projectervaringen die AKOS door de jaren heen binnen de Verpakkingsindustrie heeft opgedaan? Bekijk de onderstaande greep uit projecten.

Of direct benieuwd naar de toegevoegde waarde voor uw bedrijf? Neem gemakkelijk contact met ons op via het digitale contactformulier.

Referenties

Verpakkingsindustrie
Ondersteuning binnen de Verpakkingsindustrie
Actief binnen de verpakkingsindustrie en behoefte aan een helpende hand? AKOS helpt graag bij het uitwerken van alle digitalisering- en automatiseringsvraagstukken.