Skip navigation MENU

Development & Engineering

AKOS is hét kenniscentrum voor technische vraagstukken. Onze engineers en specialisten staan u bij met expertise en oplossingen op het gebied van technische producten, machines en installaties. Van de kleinste apparaten tot de grootste machines, voor het ontwikkelen, testen of optimaliseren van één schakel of een heel proces; onze engineers zijn uw partner in verbetering.

Uiteenlopende engineering expertise

AKOS heeft engineers en specialisten met uiteenlopende expertises en kennisgebieden in huis die u kunnen bijstaan vanaf het eerste idee tot en met de uiteindelijke validatie op een flexibele en efficiënte manier. Van conceptontwikkeling tot haalbaarheidsstudie en van optimalisatie tot uiteindelijke validatie. Van een kleine modificatie tot een compleet nieuwe machine of productielijn. Ook voor het omzetten van uw engineeringsproces van Engineering to Order (EtO) naar Configure to Order (CtO) kunt u ons inzetten. Uw vraagstuk is ons vertrekpunt. Altijd vanuit een kosten-baten aanpak.

Technologische innovaties

Met innovatieve technologie kunt u de concurrentie voorblijven. Onze engineers helpen u hier graag bij. Niet voor niets zit creativiteit in onze kernwaarden. Wij werken zoveel mogelijk in junior-senior-duo’s, waardoor de frisse blik met ervaring gecombineerd wordt.

Hoog kennisniveau

Onze engineers en specialisten zijn allemaal hbo- of wo-opgeleid in engineering. Door de diversiteit aan projecten hebben zij een brede en diepgaande kennis opgebouwd van verschillende activiteiten en sectoren. Ook werken wij continu aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Hierdoor blijven klanten ons inzetten voor hún ontwikkelingen.

Complexe berekeningen, analyses en simulaties

AKOS heeft naast kundige engineers ook ervaren specialisten in dienst om complexe berekeningen en analyses uit te voeren. Wij passen verschillende methodes toe, variërend van klassieke handberekeningen tot geavanceerde computersimulaties met FEM en CFD. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel alle vraagstukken doelgericht en efficiënt te beantwoorden.

Multidisciplinaire projecten

Onder leiding van onze ervaren projectmanagers kunnen wij complexe multidisciplinaire projecten uitvoeren. Wij hebben alle gangbare CAD-systemen en high-end FEM- en CFD-analysetools in huis om projecten snel en adequaat uit te kunnen voeren. Door AKOS in te schakelen kunt u rekenen op jarenlange engineering-ervaring.

Eén aanspreekpunt

Interactie met de klant staat voorop om tot pragmatische, kostenefficiënte en betrouwbare oplossingen te komen. Per project wordt er een centraal aanspreekpunt aangesteld voor de projectcommunicatie en begeleiding. Vaak is dat een van onze Lead Engineers. De communicatie, afstemming en uitvoering kan zowel op afstand als bij u op locatie.

Uitgebreid netwerk en samenwerkingspartners

Gaat uw vraagstuk verder dan engineering? Door de jaren heen hebben wij een uitgebreid netwerk opgebouwd van gespecialiseerde partners en engineers uit andere disciplines, zoals industriële automatisering en procestechniek. Zo kan AKOS op een flexibele en efficiënte wijze ook voor grotere projecten het hele proces van haalbaarheidsstudie tot en met eindvalidatie borgen en houdt u één centraal aanspreekpunt.

Referenties

Development & Engineering