Skip navigation MENU

Development & Engineering

AKOS is hét kenniscentrum voor technische vraagstukken. Onze engineers en specialisten staan u bij met expertise en oplossingen op het gebied van technische producten, machines en installaties. Van de kleinste apparaten tot de grootste machines, voor het ontwikkelen, testen of optimaliseren van één schakel of een heel proces; onze engineers zijn uw partner in verbetering.

Wat is engineering volgens AKOS?

Engineering bij AKOS is meer dan alleen het ontwikkelen, testen en optimaliseren van technische producten, machines en installaties. De engineers van AKOS gaan verder. Ze zijn uw partner bij alle mogelijke technische vraagstukken. Vanuit één aanspreekpunt binnen de organisatie wordt er bij elk project gezocht naar een pragmatische, kostenefficiënte en betrouwbare oplossing. Hierbij kan elke Lead Engineer gebruik maken van de uiteenlopende expertises van de Engineers bij AKOS en ervaringen in verschillende kennisgebieden. Vraagt het project de expertise van een doorgewinterde Senior Engineer of de frisse blik van een Junior? Bij AKOS kunt u altijd rekenen op creativiteit en de jarenlange engineering-ervaring.

Uiteenlopende engineering expertise

AKOS heeft engineers en specialisten met uiteenlopende expertises en kennisgebieden in huis die u kunnen bijstaan vanaf het eerste idee tot en met de uiteindelijke validatie op een flexibele en efficiënte manier. Van conceptontwikkeling tot haalbaarheidsstudie en van optimalisatie tot uiteindelijke validatie. Van een kleine modificatie tot een compleet nieuwe machine of productielijn. Ook voor het omzetten van uw engineeringsproces van Engineering to Order (EtO) naar Configure to Order (CtO) kunt u ons inzetten.

Complexe berekeningen, analyses en simulaties

AKOS heeft naast kundige engineers ook ervaren specialisten in dienst om complexe berekeningen en analyses uit te voeren. Wij passen verschillende methodes toe, variërend van klassieke handberekeningen tot geavanceerde computersimulaties met FEM en CFD. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel alle vraagstukken doelgericht en efficiënt te beantwoorden.

Multidisciplinaire projecten

Onder leiding van onze ervaren projectmanagers kunnen wij complexe multidisciplinaire projecten uitvoeren. Wij hebben alle gangbare CAD-systemen en high-end FEM- en CFD-analysetools in huis om projecten snel en adequaat uit te kunnen voeren.

Waarom kiezen voor AKOS?

Door AKOS in te schakelen kunt u vertrouwen op kwaliteit en ruim 55 jaar engineering-ervaring. Klanten van AKOS kunnen bij iedere samenwerking rekenen op een:

  • Industriële partner voor analyse, advies én oplossingen.
  • Hoog kennisniveau dat wij continu op peil houden.
  • Frisse en creatieve blik op uw proces en product.
  • Vast aanspreekpunt tijdens het hele project.
  • Groot netwerk bestaande uit industriële bedrijven, professionals, partners en technische instellingen.

Uw vraagstuk is ons vertrekpunt

Heeft u een technisch vraagstuk waar u nog niet de juiste oplossing voor heeft gevonden? Neem vrijblijvend contact op met AKOS en wij adviseren u graag over de manier waarop onze engineers hierbij kunnen ondersteunen.

Referenties

Development & Engineering