Skip navigation MENU

Projectmanagement en Engineering bij Interface

Bij tapijtspecialist Interface staat duurzaam ondernemen centraal. Daarbij past een grote kennis op het gebied van onder andere veiligheid en innovatie. Om de bedrijfsvoering steeds verder te verbeteren en te verduurzamen, werkt Interface al ruim 10 jaar intensief samen met AKOS Projectmanagement en Engineering. 

Tapijttegelproducent Interface

Interface biedt wereldwijd een grote collectie tapijttegels en veerkrachtige vloeren. Daarbij heeft Interface grote ambities op het gebied van duurzaamheid, innovatie en veiligheid. Om het veiligheidsniveau verder te verhogen, werkt het bedrijf al vele jaren intensief samen met AKOS. De samenwerking bestrijkt de gehele breedte van de dienstverlening van AKOS, waaronder Engineering en Productmanagement.

“Of het nu om een projectmanager of engineer gaat, ik heb ervaren dat de medewerkers van AKOS binnen korte tijd en met minimale begeleiding heel veel werk uit handen nemen.”

Hands-on aanpak

Interface en AKOS hebben een lange en hechte relatie. In de afgelopen jaren maakte Interface gebruik van de flexibele inzet van projectmanagers en engineers via AKOS. Functies met elk hun eigen specifieke competenties, op tijdelijke of op vaste basis. De Manager Engineering van Interface legt uit wat de professionals van AKOS kenmerkt. “Of het nu om een projectmanager of engineer gaat, ik heb ervaren dat de medewerkers van AKOS binnen korte tijd en met minimale begeleiding heel veel werk uit handen nemen. Met een ‘hands-on’ aanpak doorzien zij snel waar de issues liggen. Moet er in het weekend gewerkt worden, bijvoorbeeld voor het testen van een productielijn, dan zijn de AKOS-krachten net zo betrokken als onze eigen medewerkers.”

“Moet er in het weekend gewerkt worden, bijvoorbeeld om een productielijn te testen, dan zijn de AKOS-krachten net zo betrokken als onze eigen medewerkers.”

Een half woord is voldoende

De professionals van AKOS zijn niet alleen technisch bezig, maar denken ook mee over de processen. Bij het implementeren van een modificatie of het in gebruik nemen van een nieuwe machine, is het de uitdaging om het productieproces het liefst niet of zo kort mogelijk te onderbreken. “Het is bijzonder prettig als je dergelijke projecten kunt overlaten aan een deskundige projectmanager. Deze is onder meer verantwoordelijk voor de afstemming tussen de verschillende in- en externe partijen, bewaart het overzicht en hanteert een strakke dagplanning. Geen 100% techneut, maar iemand die belangen kan inschatten, initiatief toont en communicatief sterk is. Bij AKOS is een half woord genoeg om hiervoor passende kandidaten te vinden,” aldus de Manager Engineer.

“Bij het in gebruik nemen van een nieuwe machine is het de uitdaging om het productieproces niet of zo kort mogelijk te onderbreken. Het is bijzonder prettig als je dergelijke projecten kunt overlaten aan een deskundige projectmanager.”

Meedenken met duurzaamheidstechnieken

Mission Zero loopt bij Interface als een rode draad door de ontwikkel- en productieprocessen heen. Interface heeft als missie om in 2020 een bedrijf te zijn dat een herstellende bijdrage levert aan milieu en maatschappij. Het bedrijf wil niet alleen klimaatneutraal, maar zelfs CO2-negatief zijn om zo bij te dragen aan het tegengaan van de opwarming van de aarde.

Bij het ontwerpen dient daarom rekening te worden gehouden met de nieuwste technieken, energiezuinigheid en warmteterugwinning. De medewerkers van AKOS leveren hierin een belangrijke bijdrage door de processen goed onder de loep te nemen, mee te denken en oplossingsgerichte voorstellen te bieden. “Al mijn capaciteitsvraagstukken zijn naar volle tevredenheid ingevuld en mijn vaste contactpersoon hanteert een goede balans in de communicatie. Geen opdringerige telefoontjes, maar regelmatige contactmomenten die op een natuurlijk moment vallen. Heel fijn!”

“Al mijn capaciteitsvraagstukken zijn naar volle tevredenheid ingevuld en mijn vaste contactpersoon hanteert een goede balans in de communicatie.”

Over AKOS

AKOS is een advies- en ingenieursbureau opgericht in 1969. Al meer dan 55 jaar helpen wij industriële bedrijven bij hun ontwikkeling op het gebied van mens, productie en technologie. Dit doen wij met onze diensten Development & Engineering, Projectsupport, Projectmanagement en Interim-Management.

Meer weten over de flexibele inzet van AKOS en onze dienstverlening? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons.

Referenties