Skip navigation MENU

Langdurig partnership met Howden Thomassen Compressors

De samenwerking tussen Howden Thomassen Compressors (HTC) bestaat al vele jaren. Door onze persoonlijke en resultaatgerichte aanpak heeft AKOS zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot vaste samenwerkingspartner voor de uitdagingen op het gebied van kennis en capaciteit, en de invulling van zowel vaste als tijdelijke functies voor HTC.

Howden Thomassen Compressors fabrikant zuigcompressoren

Howden Thomassen Compressors is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van zuigercompressoren. HTC is gespecialiseerd in het wereldwijd leveren van hoogwaardige compressietechnologie voor de olie-, gas-, raffinage- en (petro)chemische industrie en tegenwoordig ook waterstoftechnologie. HTC levert maatwerkoplossingen, waardoor geen enkel project hetzelfde is en ontwikkelt en bouwt de machines zelf. In de afgelopen jaren is HTC een zakelijke, resultaatgerichte organisatie geworden met een scherp oog voor lean- en verbeterprocessen. Dit vraagt om een andere werkwijze rondom de inhuur van tijdelijke kracht en de werving en selectie van nieuwe technische professionals. De langdurige samenwerking met AKOS zorgt voor een ‘one stop shop’-oplossing.

De nieuwe organisatie en werkwijze van HTC is van invloed op de inhuur van tijdelijke kracht en de werving en selectie van nieuwe technische professionals. De langdurige samenwerking met AKOS zorgt voor een ‘one stop shop’-oplossing.

AKOS | Voorsprong als ingenieursbureau

HTC werkt al 25 jaar met AKOS samen. In eerste instantie was de samenwerking gericht op het inhuren van tijdelijke professionals, maar in de loop der tijd is AKOS uitgegroeid tot een vaste partner. HTC had -en heeft- een goede reden om voor AKOS te kiezen, geeft de HR-manager aan. “AKOS heeft als full service ingenieursbureau een grote voorsprong op andere aanbieders. De consultants van AKOS vreten zich echt in de materie en nemen de organisatie en de processen grondig onder de loep. Bovendien is AKOS geen ‘dozenschuiver’: het is meer dan sec cv’s aanleveren. De specialisten van AKOS maken een gedegen voorselectie die nauw aansluit bij de vraag. Hierin scoort AKOS goed, terwijl de spoeling van kundige technische professionals dun is.”

“De specialisten van AKOS maken een gedegen voorselectie die nauw aansluit bij de vraag. Hierin scoort AKOS goed, terwijl de spoeling van kundige technische professionals dun is.”

Andere mindset

Een goed persoonlijk contact vormt de basis van de samenwerking, aldus de HR-manager. “De persoon achter de consultant is voor mij essentieel. Van belang is dat deze kritisch blijft doorvragen over hoe een rol kan worden ingevuld. Het is voorgekomen dat hierdoor een andere mindset ontstond over de functie-eisen met een succesvolle match tot gevolg.” AKOS speelde ook adequaat in op de ontwikkeling van HTC: “Door te begrijpen voor welke uitdaging HTC stond, leverde AKOS tijdelijke professionals met een grotere focus op resultaat. AKOS is sterk in het doorgronden van veranderingsprocessen en maakt de vertaalslag naar passende kandidaten uit alle technische disciplines.”

“AKOS blijft kritisch doorvragen over hoe een rol kan worden ingevuld. Het is voorgekomen dat hierdoor een andere mindset ontstond over de functie-eisen met een succesvolle match tot gevolg.”

Elkaar wakker houden

Een duurzame samenwerking betekent niet dat er niet meer kritisch naar elkaar wordt gekeken. “Juist niet, het vergt een solide basis om elkaar uit te blijven dagen en wakker te houden. Ruim 25 jaar samenwerking ontstaat niet vanuit gemakzucht, maar is gebaseerd op vertrouwen en positieve ervaringen. HTC wil met haar klanten langdurig samenwerken en streeft dit ook na met haar leveranciers: samen ambities realiseren door te focussen op betere resultaten.”

“Ruim 25 jaar samenwerking ontstaat niet vanuit gemakzucht, maar is gebaseerd op vertrouwen en positieve ervaringen.”

Over AKOS

AKOS ondersteunt de industrie met expertise en oplossingen op het gebied van mens, productie en technologie. Kortlopend, langdurig of permanent, vanuit ons kantoor of op locatie, voor één stap of een heel proces; altijd een flexibele maatwerkaanpak die het beste bij u aansluit. Daarbij werken wij altijd vanuit een kosten-baten aanpak.

Meer weten over de flexibele inzet van AKOS als Industrial Development Partner en onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Referenties