Skip navigation MENU

Volledige ontzorging bij verhuizing engineering en productie

Eén van onze opdrachtgevers is een internationaal ontwerper en producent van compressoren voor met name de olie- en gasindustrie. Met de realisatie van een uniform ontwerp en door de engineering, inkoop en productie vanuit Tsjechië te centraliseren, wil de opdrachtgever een aanzienlijke kostenbesparing behalen. AKOS heeft de volledige regie over de verhuizing van de productie en engineering van Nederland naar Tsjechië.

Verhuizing in fases

De verhuizing is in drie fasen uitgevoerd. In de eerste fase is de productie verplaatst: vanuit Nederland werden totaalpakketten geleverd, die vervolgens in Tsjechië in elkaar werden gezet en gelast. Een omvangrijke logistieke opdracht. In de tweede fase is de inkoopfunctie verhuisd, met daarbij de nodige eisen en wensen op het gebied van kwaliteit en snelheid. Ondanks de grote taal- en cultuurbarrières lukte het de projectmanager van AKOS om een omslag in denk- en werkprocessen tot stand te brengen. Van oudsher overheerste in Tsjechië de bureaucratie en waren de doorlooptijden aanmerkelijk langer dan in Nederland. Waar er eerst geen ‘sense of urgency’ was, is door de goede samenwerking, de opbouwende sfeer en de inbreng van een aantal ‘key persons’ een blijvende ommekeer gerealiseerd. Daardoor is de slagvaardigheid aanzienlijk verbeterd.

Ondanks de grote taal- en cultuurbarrières lukte het de projectmanager van AKOS om een omslag in denk- en werkprocessen tot stand te brengen.

Procesoptimalisatie en realisatie

In de huidige – derde – fase onderzoekt AKOS hoe de engineering grotendeels naar Tsjechië verplaatst kan worden, mét balans tussen de activiteiten in Nederland en Tsjechië. De eindklant bepaalt wat er geproduceerd wordt en de opdrachtgever vanuit Nederland behoudt de regie. De AKOS-projectmanager regisseert, begeleidt en monitort de verhuizing en faciliteert en motiveert de medewerkers in Nederland en Tsjechië. Ook houdt hij zich intensief bezig met procesoptimalisatie en -realisatie. Door goed te monitoren en op resultaten te sturen, ontstaat er een wisselwerking tussen projectmanagement én procesoptimalisatie. Een ideale situatie voor de opdrachtgever, vanwege de synergie die hierdoor ontstaat.

De AKOS-projectmanager regisseert, begeleidt en monitort de verhuizing en faciliteert en motiveert de medewerkers. Ook houdt hij zich intensief bezig met procesoptimalisatie en -realisatie.

Over AKOS

AKOS ondersteunt de industrie met expertise en oplossingen op het gebied van mens, productie en technologie. Kortlopend, langdurig of permanent, vanuit ons kantoor of op locatie, voor één stap of een heel proces; altijd een flexibele maatwerkaanpak die het beste bij u aansluit. Daarbij werken wij altijd vanuit een kosten-baten aanpak. Door ons uitgebreide netwerk en ruime ervaring en expertise kunnen wij snel en met hoge kwaliteit leveren. Hebben wij de kennis niet zelf in huis, dan werken we samen met partners of brengen we u in contact met specialisten uit ons netwerk. AKOS: Industrial Development Partner.

Meer weten over de flexibele inzet van AKOS en onze dienstverlening? Neem contact met ons op.

Referenties