Skip navigation MENU

FEM-Analyse

Al ruim 20 jaar voert AKOS FEM analyses uit voor klanten. Een team van gespecialiseerde Engineers passen verschillende methodes toe om de ontwerpen van klanten betrouwbaar en gedegen te analyseren. Maar wat is een FEM-analyse en welke inzichten geeft een bijbehorende rapportage?

Wat is een FEM-analyse?

Het woord FEM-analyse staat voor Finite Element Method Analyses. Er wordt ook weleens gesproken over FEA, wat staat voor Finite Element Analyses. De Nederlandse benaming voor FEM is Eindige Elementen Methode (EEM). FEM, FEA en EEM zijn allemaal benamingen voor sterkteberekeningen die toetsen of een ontwerp voldoende bestendig is tegen dagelijks gebruik en maximale belasting.

Verschillende type sterkteberekeningen

Binnen de afdeling Analyse & Simulatie worden er verschillende type sterkteberekeningen gemaakt, zoals structural analyses, thermische analyses, dynamische analyses of berekeningen om vermoeiing inzichtelijk te maken. Door uw ontwerp in een vroeg stadium te laten analyseren krijgt u inzicht in de haalbaarheid en kritische delen van uw ontwerp.

Sterkteberekening door AKOSFEM-Analyse Windturbine

Met ruim 20 jaar ervaring heeft AKOS de kennis in huis om verschillende methodieken toe te passen in sterkteberekeningen. Van klassieke handberekeningen tot geavanceerde computersimulaties; de engineers van AKOS beschikken over de juiste kennis, vaardigheden en middelen om vrijwel alle vraagstukken doelgericht en efficiënt te beantwoorden.

Inzet geavanceerde software

Om voldoende rekenkracht en korte doorlooptijden bij complexe analyses te garanderen beschikt AKOS over een eigen HPC (High Performance Computing) faciliteit. Hiermee kan – door parallel te rekenen – 4 tot 5 keer sneller worden gerekend dan op een standaard computer. Daarnaast is de betrouwbaarheid van de berekeningen met HPC zeer hoog. Voor (multifysica) analyses maken wij voornamelijk gebruik van het volledige pakket van ANSYS.

Stuur AKOS uw ontwerp voor een gedegen analyse!

Wilt u uw ontwerp laten analyseren met behulp van FEM? Neem contact op met AKOS! Wij helpen u graag verder.
Heeft u behoefte aan meer informatie over FEM-analyse of een gerichte vraag? Neem contact op met Ferry Boers, door te mailen naar fboers@akos.nl of door te bellen naar +31 65 1 85 99 70.

Referenties

Analyse & Simulatie