Skip navigation MENU

Proces- & Chemie industrie

Al sinds de oprichting van AKOS in 1969 zijn we als kennispartner actief in de Procesindustrie en de Chemische industrie. De projecten die we uitvoeren voor organisaties die werkzaam zijn in deze sectoren hebben vrijwel altijd als basis procesveiligheid en productkwaliteit. De rol die we binnen de projecten vervullen kan wel verder uiteenlopen. Van integraal projectmanagement tot specialistische calculaties van onze Analyse & Simulatie afdeling; AKOS biedt advies en ondersteuning op maat.

Ontwikkelingen binnen de Proces- en Chemische industrie volgen elkaar in rap tempo op. De rode draad in de ontwikkeling is dat nieuwe innovaties en oplossingen altijd aan de hoge kwaliteits- en veiligheidseisen moeten voldoen die binnen deze sectoren gelden. Hiervoor zijn rapportages of advies van buitenaf vaak op zijn plaats om deze garantie te kunnen geven.

Duurzaamheid binnen de Proces- & Chemie industrie

Zoals voor veel industrieën geldt is duurzaamheid een bijzonder belangrijk thema binnen de Proces- & Chemie industrie. AKOS helpt geregeld bedrijven om hun bestaande productieprocessen duurzamer in te richten. Daarnaast houden we ons ook veel bezig met aanpassingen aan bestaande utility’s of procesinstallaties om meer output te genereren of een stabieler proces te creëren. Ook voor compleet nieuwe processen zijn de Engineers en Projectmanagers in te schakelen.

Een ander onderdeel waarin AKOS ondersteuning kan bieden is bijvoorbeeld bij het implementeren van maatregelen ten behoeve van de veiligheid in productieomgevingen (ATEX). Daarnaast zijn we in te schakelen voor asset- en risicomanagement projecten. Thema’s waar we de afgelopen jaren onder andere veel ervaring in hebben opgedaan.

AKOS Industrial Development Partner

De gespecialiseerde Engineers en Projectmanagers kijken met een frisse blik naar processen en dragen vanuit die positie nieuwe oplossingen aan. Benieuwd naar voorbeelden van projecten die AKOS in de Proces- en Chemische sector succesvol heeft uitgevoerd? Bekijk online de verschillende referentieverhalen op onze website of neem contact op voor vrijblijvend advies.

Referenties

Proces- & Chemie-industrie
Ondersteuning binnen de Proces- & Chemie-industrie
Actief binnen de Proces- & Chemie-industrie en behoefte aan een helpende hand? AKOS helpt graag bij het uitwerken van alle digitalisering- en automatiseringsvraagstukken.