Skip navigation MENU

Serieproductie

In branches als de elektronica-industrie, automotive industrie, meubelindustrie, metaalindustrie en kunststofindustrie wordt vaak in serie geproduceerd. De uitdagingen voor bedrijven met serieproductie zitten vooral in het zo efficiënt mogelijk produceren met behoud van kwaliteit, maar ook op het gebied van digitalisering, kostenreductie en verduurzaming.

De serieproductie-industrie

Serieproductie vindt plaats bij een grote variëteit aan bedrijven. Zij produceren bijvoorbeeld automotive producten, metalen (half)fabrikaten, kunststof (half)fabrikaten, meubels, elektronicacomponenten en -systemen en andere technisch hoogwaardige eindproducten en apparatuur. De eisen die worden gesteld aan de inrichting van de productielijnen zijn grotendeels gelijk voor deze branches. Ook zijn er een aantal ontwikkelingen die bij al deze bedrijven in meer of mindere mate spelen.

Belangrijke ontwikkelingen binnen de serieproductie

Een van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de serieproductie is optimalisatie van het productieproces om versnelling, flexibilisering en lagere productiekosten te realiseren. Automatisering, robotisering en digitalisering spelen hier een belangrijke rol bij. Door digitalisering is een betere afstemming met andere processen zoals logistiek, inkoop en verkoop mogelijk, waardoor het gehele proces van order tot levering geoptimaliseerd kan worden.

Naast procesoptimalisatie is ook verduurzaming van de productie en het product een belangrijke trend én uitdaging. Hierbij gaat het niet alleen om het reduceren van energie- water- en materiaalgebruik, maar ook om het creëren van een circulaire keten.

AKOS dienstverlening binnen de serieproductie

Al jaren werken wij voor verschillende bedrijven met serieproductie. Met name op het gebied van Projectsupport, maar ook met Development & Engineering, Projectmanagement of Interim-management kunnen wij u ondersteunen bij het opzetten en doorvoeren van bovenstaande ontwikkelingen.

 • Development & Engineering

  Samen met uw eigen team kan AKOS R&D en engineering-opdrachten uitvoeren op het gebied van conceptontwikkeling en het doorrekenen, optimaliseren en valideren van het ontwerp van een nieuwe lijn voor serieproductie. Ook op het gebied van verduurzaming, energiereductie, warmteterugwinning en hygiënisch ontwerp hebben wij kennis in huis. Ook kan Configure to Order (CtO) een interessante optie zijn voor serieproductie. Lees hier meer over CtO.

 • Projectsupport

  AKOS biedt met Detachering & Support een flexibele, tijdelijke oplossing om uw engineering-afdeling te ondersteunen. Wij hebben hiervoor een gedreven team van Mechanical Engineers in huis, van jong talent tot ervaren seniors. Zij kunnen met hun brede engineering en CAD-expertise flexibel zowel op locatie als op afstand ondersteunen.

 • Projectmanagement

  U kunt het complete projectmanagement uitbesteden aan AKOS, bijvoorbeeld voor het opzetten van een nieuwe productielijn, procesoptimalisatie of coördinatie van lopende projecten. Wij hebben hiervoor een gevarieerde groep van projectmanagers ter beschikking, met expertise op het gebied van onder andere logistiek, procesoptimalisatie, veiligheid, digitalisering, productielijnen en machines. Het is zelfs mogelijk om een projectteam samen te stellen met projectleden vanuit het bedrijf. Ook kan er gekozen worden om het projectteam met specialisten en engineers van AKOS uit te breiden.

 • Interim-management

  U kunt AKOS ook inschakelen om te analyseren of u het maximale uit uw mensen, productie en technologie haalt. Aan de hand van onze optimalisatiescan analyseren wij uw productie en/of engineeringproces, geven concreet advies en leveren desgewenst de oplossing met interim-management en engineering. Hierbij kijken wij naar sterke punten, risicofactoren en knelpunten van uw machinepark. AKOS beschikt over een ervaren team van Interim-Managers die een industriële onderneming snel kunnen doorzien, oplossingen bedenken en mensen meekrijgen in de veranderingen.

Referenties

Development & Engineering