Skip navigation MENU

Optimalisatiescan

Als Industrial Development Partner helpen wij Industriële bedrijven te ontwikkelen door middel van expertise en oplossingen. Wij kunnen dit projectmatig aanpakken door het uitvoeren van een Optimalisatiescan waarmee we gestructureerd uw bedrijfsprocessen analyseren. Binnen een korte tijd geven we u concrete inzichten in de sterke punten, risicofactoren en bottlenecks. Dit kunt u als uitgangspunten gebruiken om uw proces te optimaliseren.

Inzicht in verbeterpotentieel
Door het uitvoeren van een AKOS Productiescan krijgt u inzicht in de sterke punten, kritieke factoren en bottlenecks van uw proces. Er wordt onder andere gekeken naar de inrichting van processen, werkwijzen en methodes. Het verbeterpotentieel kan zowel op het gebied van logistiek, kwaliteit, engineering als productiviteit liggen.

Analyse van productieproces
Wilt u de efficiëntie van uw productieproces verhogen? Of wilt u graag kosten verlagen, de output verhogen of de kwaliteit verbeteren? Wij helpen u graag en geven u advies over onder andere outputverhoging, kostenverlaging, doorlooptijdverkorting, kwaliteitsverbetering en eliminatie van verspilling, inrichting van processen, werkwijzen, productiemethoden en systemen.

Analyse van engineeringsprocessen
Wilt u de efficiëntie en snelheid van uw engineeringsproces verhogen? De kwaliteit van uw engineering verbeteren en kosten verlagen? Wij geven u inzicht in bottlenecks die leiden tot verminderde kwaliteit, efficiëntie, snelheid of verhoogde kosten. Er wordt onder andere gekeken naar de inrichting van processen, systeeminrichting, wijzigingsbeheer en methodes.

Advies, analyse en oplossingen
Voorafgaand aan de productiescan wordt er informatie ingewonnen over de strategische doelen. Dit zorgt ervoor dat ons advies aansluit en bij kan dragen aan uw toekomstplannen. Het advies wordt, waar mogelijk, financieel onderbouwd! Wilt u de aanbevelingen doorvoeren? Dan kunnen wij u daar ook bij ondersteunen of zelfs volledig ontzorgen. Bijvoorbeeld met de inzet van projectmanagement en engineering.