Skip navigation MENU

Food industrie

De Food industrie, de branche waarin fabrikanten grondstoffen verwerken tot voedingsmiddelen, is een van de grootste industrieën in Nederland. Tevens is het een industrie waar AKOS, in de ruim 55 jaar waarin het actief is, veel ervaring heeft opgedaan. De kennis en expertise liggen zowel in nieuwebouwprojecten als in verbouwprojecten met een multidisciplinair karakter.

Het multidisciplinaire karakter van de inzet van AKOS is terug te zien in de verschillende segmenten waarin de projecten zich bevinden, zoals Food, Pharma, Feed of Water. Ook wanneer je kijkt naar de specialisten die vanuit AKOS ingezet worden is er sprake van meerdere disciplines. Het ingenieursbureau heeft Proces-, Mechanical- én Project Engineers beschikbaar om klanten maatwerk te bieden. Zo komen we samen tot het beste projectresultaat.

Food industrie in ontwikkeling

De ontwikkeling binnen de Food industrie staat nooit stil. Waarbij energie al jaren een hot topic is zien we ook veel ontwikkelingen op het gebied van digitalisering. De voedingsmiddelenfabriek van de toekomst is een digitale fabriek. Van op afstand productieprocessen monitoren tot aan de inzet van een Digital Twin om verschillende simulaties uit te voeren. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op.

Ook op het gebied van predictive maintanance, of beter gezegd preventief onderhoud in productieprocessen, heeft AKOS de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan. Keer op keer laten projectresultaten zien dat de investering met gemak terugverdiend wordt, doordat productieprocessen minder vaak onderbroken hoeven worden voor onderhoud en food producenten drastisch op onderhoudskosten kunnen besparen.

Expertise in de Food industrie

Binnen de Food industrie is AKOS een technisch expert met ervaring in uiteenlopende projecten. Er is kennis en expertise in het team op het gebied van Basic & Detailed Design, hygiënisch ontwerpen, proces engineering, utility design en niet te vergeten Projectmanagement. Ook hebben we specialisten in huis die 3D-scanning en Virtual Reality kunnen inzetten bij projecten.

Meer weten over projecten die AKOS succesvol heeft uitgevoerd binnen de Food industrie? Bekijk de verschillende referentieverhalen op onze website.

Of direct benieuwd naar de toegevoegde waarde voor uw bedrijf? Neem gemakkelijk contact met ons op via het digitale contactformulier.

Referenties

Ondersteuning binnen de Food industrie
Actief binnen de Voedingsmiddelenindustrie en behoefte aan een helpende hand? AKOS helpt graag bij ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, procesoptimalisatie en predictive maintanance.