Skip navigation MENU

Kapitaalgoederen

De kapitaalgoederenmarkt omvat naast machines, apparaten, productielijnen en procesinstallaties ook dockingstations, logistieke- en transportsystemen, liften, schepen, trailers en militaire- en speciale voertuigen. AKOS werkt veel voor klanten die actief zijn in het ontwikkelen en produceren van dergelijke kapitaalgoederen, van machinebouwers tot scheepsbouwers.

De kapitaalgoederen industrie

De kapitaalgoederenmarkt is een belangrijke markt binnen de Nederlandse industrie. Hierbij gaat het onder andere om de ontwikkeling en productie van machines, apparaten, productielijnen en procesinstallaties ook dockingstations, logistieke- en transportsystemen, liften, schepen, trailers en militaire- en speciale voertuigen.

Belangrijke ontwikkelingen binnen de kapitaalgoederenmarkt

Veel van de geproduceerde kapitaalgoederen worden geëxporteerd. Om op wereldschaal concurrerend te blijven met bedrijven uit landen met lagere arbeidskosten streven veel Nederlandse bedrijven naar onderscheid in kwaliteit en flexibiliteit in plaats van kostprijs. Dit vergt innovatie en implementatie van de nieuwste ontwikkelingen bij zowel engineering als productie. Daarnaast worden bij veel bedrijven binnen deze markt momenteel ontwikkelingen doorgevoerd op het gebied van Configure to Order, servitization en digitalisering van machines en processen. Maar misschien wel de grootste uitdaging binnen deze industrie ligt op de arbeidsmarkt. Het vinden van voldoende technisch personeel om vaart te houden in zowel innovatie als productie.

AKOS dienstverlening voor de markt in kapitaalgoederen

AKOS biedt ondersteuning aan bedrijven bij al deze bovenstaande uitdagingen met een breed palet aan dienstverlening, dat bestaat uit Engineering & Projectsupport, Projectmanagement, Interim-Management en Procesoptimalisatie. Als fabrikant van machines, apparaten, procesinstallaties, dockingstations, logistieke- en transportsystemen, liften, schepen, trailers, en militaire- en speciale voertuigen kunt u optimaal profiteren van de jarenlange ervaring die wij in deze diensten in huis hebben.

  • Projectsupport

    Als fabrikant van kapitaalgoederen heeft ook u ongetwijfeld te maken met pieken in de werkbelasting bij productie en engineering. Of heeft u extra inzet nodig bij R&D en engineering voor innovatieprojecten. AKOS kan snel inspelen op vragen om extra personeel of specifieke expertise. Wij hebben hiervoor een gedreven team van Mechanical Engineers in huis, van jong talent tot ervaren seniors. Zij kunnen met hun brede CAD-expertise flexibel ondersteuning bieden bij engineering- en R&D-projecten. Dat kan zowel op locatie als op afstand.

  • Development & Engineering

    U kunt ook engineering opdrachten bij ons neerleggen. Bijvoorbeeld voor conceptontwikkeling en het doorrekenen, optimaliseren en valideren van een ontwerp. Of om de efficiency van het engineering- en productieproces te verbeteren. We hebben bijvoorbeeld veel ervaring in het omzetten van engineeringprocessen van Engineering to Order naar Configure to Order en modulair of parametrisch ontwerpen. Een ander expertisegebied van ons is analyse en simulatie.

  • Projectmanagement en Interim-Management

    Met Projectmanagement en Procesoptimalisatie kunnen wij u ook van dienst zijn. Bijvoorbeeld als u uw productieproces wilt laten analyseren voor procesverbetering, kwaliteitsverbetering, outputverhoging of supply chain management. Ook als u met uw engineeringproces aan de slag wil bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben inmiddels een flinke track-record opgebouwd in uiteenlopende projecten. Van het omzetten van Engineering to Order naar Configure to Order, doorlooptijdverkorting, systeeminrichting tot product lifecycle management. Bekijk onze referenties voor een greep uit deze projecten.

Referenties

Development & Engineering