Skip navigation MENU

Development en Engineering

AKOS heeft een enthousiast team van hoogopgeleide mechanical engineers in huis, van jong talent tot ervaren seniors. Onze engineers hebben ervaring met projecten binnen de machinebouw, apparatenbouw, marine & offshore, OEM, automotive en de procesindustrie. Van een eerste idee en haalbaarheidsstudie tot en met de uiteindelijke validatie. Van een kleine modificatie tot een compleet nieuwe productie-installatie. Hierbij staat de interactie met onze klanten steeds voorop om tot pragmatische, kostenefficiënte en betrouwbare oplossingen te komen.

Multidisciplinaire Projecten
AKOS heeft haar roots in de mechanical engineering. Onder leiding van onze ervaren projectmanagers kunnen wij echter complexe multidisciplinaire projecten uitvoeren. Daarbij maken we gebruik van ons netwerk van gespecialiseerde partners en engineers uit andere disciplines, zoals industriële automatisering en procestechniek. Zo kan AKOS op een flexibele en efficiënte wijze ook voor grotere projecten het hele proces van haalbaarheidsstudie tot en met eindvalidatie borgen.

Engineeringtools
Mechanical engineering projecten kunnen zowel op locatie bij de klant als vanuit onze kantoororganisatie worden uitgevoerd. AKOS heeft de meest gebruikte 3D CAD systemen in huis, die desgewenst kunnen worden ingezet: SolidWorks, Inventor, Creo Elements, Creo Parametic en Solid Edge. Bovendien heeft AKOS voor ieder systeem key-users, die specifieke vragen kunnen beantwoorden over deze systemen en die regelmatig artikelen publiceren met tips & tricks.