Skip navigation MENU

Massaproductie

Massaproductie vindt met name plaats in onder andere de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie, textielindustrie, hout- en papierindustrie, verpakkingsmiddelenindustrie en chemische industrie. Om concurrerend te blijven op de wereldmarkt moeten bedrijven uit deze branches blijven investeren in verdere verhoging van de productiviteit tegen steeds lagere kosten.

De massaproductie-industrie

In branches als de voedingsmiddelenindustrie, agritech & diervoederindustrie, farmaceutische industrie, textielindustrie, hout- en papierindustrie, verpakkingsmiddelenindustrie en chemische industrie wordt veelal doorlopend en in grote aantallen geproduceerd. Om mondiaal competitief te blijven moet de hele productieketen inclusief het productieproces zelf tot in het kleinste detail zijn geoptimaliseerd. Belangrijke factoren hierbij zijn constante kwaliteit, weinig tot geen (en zeker geen onverwachte) stilstand en duurzaamheid.

Massaproductie: de belangrijkste ontwikkelingen

Bij het ontwerpen van nieuwe proceslijnen of het optimaliseren van bestaande lijnen kunnen door automatisering, robotisering en digitalisering nieuwe doelen worden gehaald wat betreft efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid. Zo kan met data-monitoring real time inzicht worden gegeven in performance. Met predictive maintenance kan voorspeld worden wanneer onderhoud nodig is om de downtime en onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. Naast deze zogenoemde Smart Industry ontwikkelingen, wordt er ook veel verbeterd op het gebied van duurzaamheid, energie-, water-, afval- en CO2-reductie.

AKOS-dienstverlening binnen de massaproductie

AKOS ondersteunt bedrijven bij de implementatie van deze ontwikkelingen. Veelal met Projectmanagement, maar ook op het gebied van Interim-Management, Development & Engineering en Projectsupport.

 • Projectmanagement en Interim-Management

  Voor projecten op het gebied van bijvoorbeeld kostenverlaging, outputverhoging, automatisering, onderhoud, energieverbruik en duurzaamheid kunt u het projectmanagement uitbesteden bij AKOS. Wij hebben hiervoor een gevarieerde groep van projectmanagers ter beschikking, met expertise op het gebied van onder andere logistiek, procesoptimalisatie, veiligheid, digitalisering, productielijnen en machines. Het voordeel van het inzetten van AKOS-engineers en specialisten, is dat het projectteam flexibel kan worden op- en afgeschaald. AKOS haakt de juiste specialisten op het juiste moment aan.

  U kunt AKOS ook inschakelen om te analyseren of u het maximale uit uw mensen, productie en technologie haalt. Wij analyseren uw proces, geven concreet advies en leveren desgewenst de oplossing met projectmanagement en engineering. Voor optimalisatie van uw productieproces kunnen wij aan de hand van onze optimalisatiescan de sterke punten, kansen, risicofactoren en knelpunten van uw machinepark, medewerkers en procesconfiguratie analyseren.

 • Development & Engineering

  Massaproductiebedrijven die behoefte hebben aan specifieke engineeringkennis en -vaardigheden kunnen ook bij AKOS terecht. Wij kunnen uitstekend uit de voeten met uiteenlopende engineering opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan conceptontwikkeling en het doorrekenen, optimaliseren en valideren van het ontwerp van een nieuwe proceslijn. Ook hebben wij een gespecialiseerde Analyse & Simulatie afdeling voor complexe berekeningen met FEM en CFD. Lees hier meer over deze diensten.

 • Projectsupport

  AKOS kan via Projectsupport ook een flexibele, tijdelijke oplossing bieden om uw engineering-afdeling te ondersteunen. Wij hebben hiervoor een gedreven team van Mechanical Engineers in huis, van jong talent tot ervaren seniors. Zij kunnen met hun brede engineering en CAD-expertise flexibel zowel op locatie als op afstand ondersteunen.

Referenties

Projectmanagement