Skip navigation MENU

Massaproductie

Massaproductie vindt met name plaats in onder andere de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie, textielindustrie, hout- en papierindustrie, verpakkingsmiddelenindustrie en chemische industrie. Om concurrerend te blijven op de wereldmarkt moeten bedrijven uit deze branches blijven investeren in verdere verhoging van de productiviteit tegen steeds lagere kosten.

De massaproductie-industrie
In branches als de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie, textielindustrie, hout- en papierindustrie, verpakkingsmiddelenindustrie en chemische industrie wordt veelal doorlopend en in grote aantallen geproduceerd. Om mondiaal competitief te blijven moet de hele productieketen inclusief het productieproces zelf tot in het kleinste detail zijn geoptimaliseerd. Belangrijke factoren hierbij zijn constante kwaliteit, weinig tot geen (en zeker geen onverwachte) stilstand en duurzaamheid.

Belangrijke ontwikkelingen binnen de massaproductie
Bij het ontwerpen van nieuwe proceslijnen of het optimaliseren van bestaande lijnen kunnen door automatisering, robotisering en digitalisering nieuwe doelen worden gehaald wat betreft efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid. Zo kan met data-monitoring real time inzicht worden gegeven in performance, en met predictive maintenance voorspeld worden wanneer onderhoud nodig is om de downtime en onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. Naast deze zogenoemde Smart Industry ontwikkelingen, wordt er ook veel verbeterd op het gebied van duurzaamheid, energie-, water-, afval- en CO2-reductie.

AKOS-dienstverlening binnen de massaproductie
AKOS ondersteunt bedrijven bij de implementatie van deze ontwikkelingen. Veelal met Projectmanagement, maar ook op het gebied van Consultancy, Development & Engineering, Detachering & Support en Recruitment.

 • Projectmanagement
  Voor projecten op het gebied van bijvoorbeeld kostenverlaging, outputverhoging, automatisering, onderhoud, energieverbruik en duurzaamheid kunt u het complete projectmanagement uitbesteden bij AKOS. Wij hebben hiervoor een gevarieerde groep van projectmanagers ter beschikking, met expertise op het gebied van onder andere logistiek, procesoptimalisatie, veiligheid, digitalisering, productielijnen en machines. Het voordeel van het inzetten van AKOS-engineers en specialisten, is dat het projectteam flexibel kan worden op- en afgeschaald en de juiste specialisten op het juiste moment kunnen aanhaken.
 • Consultancy
  U kunt AKOS ook inschakelen om te analyseren of u het maximale uit uw mensen, productie en technologie haalt. Wij analyseren uw proces, geven concreet advies en leveren desgewenst de oplossing met projectmanagement en engineering. Voor optimalisatie van uw productieproces kunnen wij aan de hand van onze optimalisatiescan de sterke punten, kansen, risicofactoren en knelpunten van uw machinepark, medewerkers en procesconfiguratie analyseren.
 • Development & Engineering
  Massaproductiebedrijven die behoefte hebben aan specifieke engineeringkennis en -vaardigheden kunnen ook bij AKOS terecht. Wij kunnen uitstekend uit de voeten met engineering opdrachten voor bijvoorbeeld conceptontwikkeling en het doorrekenen, optimaliseren en valideren van het ontwerp van een nieuwe proceslijn. Ook hebben wij een gespecialiseerde Analyse & Simulatie afdeling voor complexe berekeningen met FEM en CFD. Lees hier meer over deze diensten.
 • Detachering & Support
  AKOS kan via Detachering & Support ook een flexibele, tijdelijke oplossing bieden om uw engineering-afdeling te ondersteunen. Wij hebben hiervoor een gedreven team van Mechanical Engineers in huis, van jong talent tot ervaren seniors. Zij kunnen met hun brede engineering en CAD-expertise flexibel zowel op locatie als op afstand ondersteunen.
 • Recruitment
  Voor het ontwerpen en optimaliseren van lijnen voor massaproductie wilt u de beste engineers en projectmanagers in huis hebben. AKOS kan hierin vanuit zijn jarenlange ervaring in Recruitment voorzien. Wij verzorgen het hele traject van werving en selectie van bijvoorbeeld Process Engineers, Productiemanagers, Quality Managers, Projectmanagers, R&D-engineers en Inkopers.

Referenties

Projectmanagement