Skip navigation MENU

Verpakkingsindustrie

De verpakkingsindustrie houdt zich bezig met het verpakken van producten en dat is heel breed.  Consumentenverpakkingen zijn er in tal van materialen, afmetingen en technieken. Veel van deze producten komen we tegen in de retail. De supermarkt staat vol met flessen, bakjes, zakjes, spuitbussen en wat al niet meer. Praten we over industriële verpakkingen, dan hebben we het over bulkgoederen die in zakken, dozen, op pallets of in kisten, zakken of drums worden vervoerd en bewaard. De verpakkingsindustrie is constant in beweging. Door aangepaste regelgeving, nieuwe technieken en veranderende wensen vanuit de consument, wordt er contant gekeken of de verpakking nog aan de juiste eisen voldoet.

Een belangrijke eis van veel verpakkingen is dat ze voedselveilig zijn. Hier zijn strenge normen voor opgesteld. Deze normen bepalen mede welke materialen gebruikt mogen worden en hoe productiefaciliteiten moeten worden ingericht. Op het gebied van duurzaamheid ligt de verpakkingssector onder een vergrootglas. Wie zijn producten goed verpakt, draagt bij aan duurzaamheid van het product zelf omdat bijvoorbeeld voedsel langer goed blijft. De verpakking van het product zelf kan echter weer een negatief effect hebben omdat die in het milieu terecht kan komen. In de zoektocht naar verpakkingen die goed zijn voor zowel product als milieu is er steeds meer aandacht voor het materiaalgebruik. Er wordt steeds vaker gekozen voor materiaal dat opnieuw ingezet kan worden of weer terugbracht kan worden tot de grondstof.

Verandering als constante

Fabrieken in de verpakkingsindustrie, gericht op het produceren van verpakkingsmateriaal of juist op het verpakken zelf, hebben efficiënte en complexe productielijnen die constant aan verandering onderhevig zijn. Want elke wijziging aan de verpakking moet worden doorgevoerd in de productielijn

AKOS | Partner in de verpakkingsindustrie

In de verpakkingsindustrie kan AKOS bedrijven bijstaan in het implementeren van nieuwe kwaliteitsverbeterende technologieën. Hierbij kunnen we werkzaamheden op het gebied van engineering en projectmanagement voor rekening nemen. Zo werden bijvoorbeeld liefst zeven van de negen Mechanical Engineers binnen de afdeling ‘Operations Cheese’ van wereldwijde marktleider in kartonnen verpakkingen Tetra Pak ingeleend via AKOS. We voeren nog regelmatig complexe berekeningen en sterkteanalyses voor ze uit.

Onze eigen engineers en projectmanagers kijken met een frisse blik en dragen zo nieuwe oplossingen aan. Verder helpt AKOS bij Recruitment van goed opgeleid technisch personeel, met Detachering & Support voor ondersteuning in engineering en constructie en met Consultancy op het vlak van productie-efficiëntie en het goed implementeren van energiebesparende maatregelen.

Ondersteuning in de Verpakkingsindustrie
Actief binnen de papierindustrie en behoefte aan een helpende hand? AKOS is op de hoogte van de nieuwste trends en helpt u hierop in te spelen.

Referenties

Development & Engineering