Skip navigation MENU

Machinebouwer zet nieuwe technologie in voor besparing van grondstoffen

Al meer dan 50 jaar zet een machinebouwer uit Overijssel de toon in het ontwikkelen van machinelijnen voor de productie van kunststof pijpen. Hierbij streeft de producent met al zijn oplossingen continu naar een hogere kwaliteit en verbeterde efficiency voor iedere machine die vanuit de productielocatie bij klanten over de hele wereld worden geplaatst. Al jaren ondersteunen AKOS-engineers deze opdrachtgever in het behalen van de ambitieuze doelstellingen.

Tijdens de pandemie heeft de machinebouwer ervoor gekozen de focus te leggen op het ontwikkelen van een nieuwe gepatenteerde technologie. Deze technologische ontwikkeling zorgt ervoor dat met minimale grondstoffen, een zo dun mogelijk buisdikte, tegen een onverminderde kwaliteit en duurzaamheid behaald wordt. In tijden dat grondstoffen alsmaar duurder worden, is de besparing die deze technologie biedt een belangrijke meerwaarde.

Besparing van grondstoffen en afvalstromen

De nieuwe feature is beschikbaar in twee basis lijnconfiguraties: 110 mm tot 400 mm en 315 mm tot 670 mm. In alle fase van het proces wordt de buisdikte goed doorgemeten om de productieprocessen waar nodig aan te sturen en de kwaliteit te garanderen. Met de inzet van deze technologie kunnen de gebruikers van de machine tot wel 64% besparing realiseren in het materiaalverbruik in vergelijking tot de standaard productiewijze van UPVC-drukpijpen. Hierdoor kan met recht gezegd worden dat pijpenproducenten met deze technologie de hoogste kwaliteit tegen de laagst mogelijke productiekosten kunnen realiseren.

Verhogen performance en kwaliteit

Waarbij in de productie van de machine gestreefd wordt naar een modulaire opbouw en standaardisatie, zal de machinebouwer geen kans aan zich voorbij laten gaan om ook andere optimalisaties door te voeren. Focus ligt hierbij op het verhogen van de kwaliteit en de performance van de machines. De reden hiervoor is simpel: “Van nature streven alle collega’s binnen de organisatie naar beter, meer en efficiënter. Daarnaast leert het verleden ons dat de optimalisaties die we weten te realiseren zich altijd uitbetalen. Of het nu aankomt om een makkelijke ingebruikname, besparingen die we weten te realiseren in service en onderhoud; zowel de klant als wij zelf zijn er blij mee,” vertelt Mechanical Engineer René.

“Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een grote order voor een van de grootste lijnen die we tot op heden hebben afgeleverd,” vertelt René verder. “Na de samenstelling vanuit de Sales en Projectmanagement afdelingen, is ook de laatste hand gelegd aan de Engineering werkzaamheden en kan de bouw beginnen. Ook bij deze opdracht hebben we al veel tijd en energie besteed aan het nog verder verbeteren van de performance.”

AKOS – Industrial Development Partner

AKOS ondersteunt vanuit de afdeling Detachering & Support verschillende klanten in de meest uiteenlopende engineeringsvraagstukken. Van de kleinere gerichte klussen tot het nemen van de volledige verantwoordelijkheid in de vertaling van de klant wens naar een machine concept en het uiteindelijke machine ontwerp. Vanuit een team van kundige engineers levert AKOS de juiste ondersteuning. Daarnaast biedt advies- en ingenieursbureau AKOS ook oplossingen op het gebied van Development & Engineering, Projectmanagement, Projectsupport en Interim-management.

Meer weten over de flexibele oplossingen die AKOS biedt? Neem telefonisch of via het contactformulier vrijblijvend contact op.

Referenties