Skip navigation MENU

01-03-2024

Technische Kennissessie Malamute en AKOS

Samenwerking tussen Malamute ‘Fetching Data’ en ingenieursbureau AKOS.
22 Februari 2024 vond de tweede editie van de Technische Kennissessie plaats. Ditmaal met het thema ‘Data in Productie’ EN in ons gloednieuwe hoofdkantoor in Apeldoorn.

Advies- en ingenieursbureau AKOS

Ferry Boers, directeur van AKOS, trapte de avond af. Hij vertelde meer over het ingenieursbureau en verschillende afgeronde projectreferenties. Waaronder het Engineering to Order traject bij Ventilex, product- en procesverbetering bij De Marne’s Mosterd en het optimaliseren van de extruders door middel van data engineering bij Bykcera.

“Als ingenieursbureau zijn we sterk in Development & Engineering en Projectmanagement” vertelt Ferry. “Zo zijn we onder andere actief in de sectoren Food, Product Development, Machinebouw en Automotive om uiteenlopende technische vraagstukken op te pakken. Overal waar een stuk techniek zit, voelen we ons thuis.”

Lees hier meer over de diensten van AKOS.

Malamute ‘Fetching Data’

Bedrijven worden geconfronteerd met grote hoeveelheden data. Het is dan ook niet vreemd dat ze worstelen om alle beschikbare data te verzamelen, te verwerken en te automatiseren.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de Maintenance en Reliability Engineering weet gastspreker Daniël Hulshof als geen ander hoe je bottlenecks blootlegt en wegneemt binnen de proces- en productie industrie. Als mede-eigenaar van Malamute ondersteunt Daniël bedrijven bij de transitie naar een datagedreven cultuur.

“Een datacultuur helpt jouw bedrijf om sneller beslissingen te nemen en te testen of deze beslissingen ook juist waren. Hierdoor zet je de resources van je bedrijf zo effectief mogelijk in. Weg met het onderbuikgevoel!” licht Daniël toe.

Datagedreven beslissingen

Beslissen op basis van feiten, dat is wat je wilt als bedrijf. “Een organisatie waarin datastromen op elkaar zijn afgestemd, met korte lijnen en heldere communicatie. Hierdoor kan je als organisatie snel schakelen om zowel de interne middelen als de externe kansen te maximaliseren” – Malamute.

Maar waar moet je beginnen?

Daniël nam ons mee:

  1. Welke industriële revoluties kennen we? En waar staan de meeste bedrijven nu écht?
  2. Wat is het verschil tussen data geïnformeerd werken en data gestuurd werken?
  3. Wat verstaan we onder data gedreven werken? En welke voordelen brengt het?
  4. Hoe komen we tot data gedreven werken?

Meer weten over de mogelijkheden van datagedreven werken? Neem een kijkje op de website van Malamute en kom in contact met Daniël.

Technische Kennissessie

Deelnemen aan de volgende Technische Kennissessie? Dat kan! Ga verder naar de Kennissessie webpagina voor meer informatie. Het programma bestaat onder meer uit presentaties en mogelijk interactieve sessies.

Referenties