Skip navigation MENU

Technologie

Voorsprong door creativiteit, technische kennis en ervaring

AKOS is hét kenniscentrum voor technische vraagstukken. Onze engineers staan u bij met expertise en oplossingen op het gebied van technische producten, machines en installaties. Van de kleinste apparaten tot de grootste machines, voor het ontwikkelen, testen of optimaliseren van één schakel of een heel proces; onze engineers zijn uw partner in verbetering. Als Industrial Development Partner wil AKOS bedrijven ook en juist in corona-tijd helpen te ontwikkelen en innoveren.

Conceptontwikkeling

Met innovatieve technologie kunt u de concurrentie voorblijven. Onze engineers helpen u hier graag bij. Niet voor niets zit creativiteit in onze kernwaarden. Wij hebben engineers met uiteenlopende expertises en kennisgebieden in huis. Zij staan u bij vanaf het eerste idee tot en met de uiteindelijke validatie op een flexibele en efficiënte manier. Heeft u alleen ondersteuning nodig bij een enkele stap? Dat kan natuurlijk ook.

  • Ontwikkeling van technische innovaties en optimalisaties.
  • Creativiteit is verankerd in onze kernwaarden.
  • Engineers met uiteenlopende expertise en kennis.

Development en Engineering

Op flexibele basis kunt u ons inzetten voor ontwikkeling, optimalisatie, advies en projectondersteuning. Van ontwerpspecificatie tot pre-engineering en van detaillering tot optimalisatie. Door onze jarenlange ervaring en verschillende expertises, beschikken wij over diepgaande kennis van uiteenlopende branches. Hierdoor zijn wij in staat om projecten efficiënt en effectief aan te pakken en adequate oplossingen aan te dragen. Onze engineers werken aan uw processen en producten op de manier die u wilt. Bij ons op kantoor, bij u op locatie of heel flexibel: de ene keer bij u, dan weer bij ons. Lees verder wat wij voor u qua development en engineering kunnen betekenen.

Analyse en simulatie

Wilt u verifiëren of het ontwerp of proces voldoet aan de gestelde eisen? Of in een vroeg stadium inzicht in de haalbaarheid en kritische delen van uw ontwerp? Onze FEM– en CFD-specialisten werken met high-end analyse software en een razendsnel High Performance Computing cluster (HPC) om de meest complexe analyses en simulaties voor u uit te voeren. Bijvoorbeeld geluidssimulaties, levensduur, maximale belasting, stroming, warmteoverdracht, vermoeiing, vervorming, sterkteberekeningen, elektromagnetische straling, et cetera. Van consumentenproducten zoals een CV-toestel tot offshore kranen en reactorvaten. Lees meer over complexe analyses en simulaties door onze specialisten.

Ontzorging door één partner

Wanneer u kennis zoekt, ontdekt u dat u ook mankracht mist of er is bijvoorbeeld advies nodig op het productievlak. Het sterke punt van AKOS is dat u bij ons kunt rekenen op een integrale aanpak. AKOS is geen ingenieursbureau, detacheringsbureau of werving & selectiebureau. We zijn een ontwikkelingspartner voor de industrie. Zo kunt u rekenen op volledige ontzorging en één partner voor het hele proces. Met de technische kennis én de mensenkennis die u van een gespecialiseerd bureau mag verwachten.

Technisch advies of engineering nodig?