Skip navigation MENU

AKOS Recruitment en technische expertise bij John Crane Indufil

AKOS is voor John Crane Indufil een vertrouwde vaste partner voor recruitment, het inlenen van hoogopgeleide professionals én voor complexe FEM- en CFD-analyses. De reden voor de hechte samenwerking? AKOS weet telkens de juiste vertaalslag te maken, passend binnen de strategie en cultuur van John Crane Indufil.

Over John Crane Indufil
Als filtratiespecialist opereert John Crane Indufil wereldwijd binnen de olie- en gasindustrie en op de energiemarkt. Het filtratieconcept is uniek. De manier waarop de filtersystemen zijn opgebouwd, is mechanisch onderscheidend van de reguliere systemen in de markt. Daardoor is John Crane Indufil een sleutelspeler op het internationale veld. Het bedrijf, gevestigd in Duiven Gelderland, werkt al geruime tijd aan een omslag van de huidige organisatie naar een bredere projectorganisatie. Hierdoor worden de leverbetrouwbaarheid en kostenefficiency verhoogd. Consequentie hiervan is een culturele verandering, waarin het consolideren van specifieke kennis en maximale focus op het projectmatig managen van orders centraal staan. Op verschillende terreinen leidt dit tot het bijstellen van mankracht en kennis; terreinen waar AKOS bijspringt. AKOS is een sterke partner gebleken om John Crane Indufil te ondersteunen bij uitdagingen op het gebied van mankracht en kennis.

AKOS is een sterke partner gebleken om John Crane Indufil te ondersteunen bij uitdagingen op het gebied van mankracht en kennis.

AKOS Recruitment: aantoonbaar onderscheidend
De Manager Project Management Office (PMO) van AKOS heeft vanuit twee invalshoeken ervaring met AKOS Recruitment. Ten eerste als kandidaat; dit is zijn tweede vaste baan via bemiddeling door AKOS. En ten tweede in zijn huidige rol als opdrachtgever. Hij vertelt: “Wat me opvalt, is dat AKOS dieper graaft dan op het oog nodig lijkt. Door de brede achtergrond in de techniek en de professionele, doortastende aanpak gaan de consultants verder dan menig ander bureau.” Dat het vertrouwen in AKOS groot is, blijkt uit het feit dat AKOS nauw betrokken is bij het sourcen voor cruciale managementposities. Dit kan impact hebben op de koers en strategie van John Crane Indufil.

“De essentie is dat er een echte vertrouwensbasis is en we goed weten wat we aan elkaar hebben. Dat maakt voor mij het samenwerken met AKOS zo bijzonder.”

Brede dienstverlening
Ook technisch inhoudelijk biedt AKOS ondersteuning. Als intern de tijd ontbreekt, voeren de specialisten van AKOS onder meer complexe en tijdsintensieve berekeningen voor John Crane Indufil uit. Zo maakt AKOS – bijvoorbeeld voor drukvaten – FEM-analyses (calculaties en materiaalberekeningen). Daarnaast heeft AKOS een belangrijke bijdrage aan R&D geleverd door het uitlenen van professionals voor CFD-berekeningen. “Vorig jaar was er een engineer gedetacheerd die ons heeft geassisteerd bij het doorrekenen van flow modellen, echt een cruciaal punt in het ontwikkeltraject. Dan blijkt wederom dat de consultants van AKOS een uitstekende ‘touch and feel’ hebben van de materie en de juiste invulling van professionals ‘on the job’ kunnen realiseren. AKOS behoort dan ook tot de top-3 bedrijven waarmee we graag zaken doen.”

“AKOS heeft een uitstekende ‘touch and feel’ van de materie en kan de juiste invulling van professionals ‘on the job’ realiseren. AKOS behoort dan ook tot de top-3 bedrijven waarmee we graag zaken doen.”

Over AKOS
AKOS ondersteunt de industrie met expertise en oplossingen op het gebied van mens, productie en technologie. Kortlopend, langdurig of permanent, vanuit ons kantoor of op locatie, voor één stap of een heel proces; altijd een flexibele maatwerkaanpak die het beste bij u aansluit. Daarbij werken wij altijd vanuit een kosten-baten aanpak. Door ons uitgebreide netwerk en ruime ervaring en expertise kunnen wij snel en met hoge kwaliteit leveren. Hebben wij de kennis niet zelf in huis, dan werken we samen met partners of brengen we u in contact met specialisten uit ons netwerk. AKOS: Industrial Development Partner.

Meer weten over de flexibele inzet van AKOS als Industrial Development Partner en onze dienstverlening? Neem contact met ons op.