Skip navigation MENU

02-07-2024

Protakt B.V. en AKOS B.V. gaan samen verder!

We zijn verheugd te verkondigen dat Protakt B.V., gevestigd in Haarlem per 1 juli onder de AKOS Groep valt. Deze strategische acquisitie past perfect bij de huidige dienstverlening en toekomstvisie van de AKOS Groep, waarbij we onze dekking in Nederland uitbreiden en ons meer richten op de groei in de food- en agrosector.

Ingenieursbureau AKOS

AKOS staat voor ruim 55 jaar ervaring als advies- en ingenieursbureau. Circa 100 medewerkers ondersteunen dagelijks industriële bedrijven bij het realiseren en uitvoeren van (technische) projecten. Dit doen wij op het gebied van Development & Engineering, Analysis & Simulations en Projectmanagement. Met AKOS-vestigingen in Apeldoorn en Heerenveen zal Protakt met Haarlem als vaste basis dienen voor de derde vestiging binnen de AKOS Groep.

Ingenieursbureau Protakt

Protakt is in 2011 opgericht door Robin Ruiter en Jeffrey Koomen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardig ingenieursbureau op werktuigbouwkundig gebied. De medewerkers van Protakt zijn onder andere bekend in de markten agro, food en pharma. Van idee tot realisatie zijn ze in staat om mee te denken. In Haarlem staat een modern bedrijfspand met daarin ook een werkplaats waar bijvoorbeeld proof of principles gerealiseerd kunnen worden.

Vernieuwde samenwerking

Jeffrey Koomen en Robin Ruiter vertellen:
“In de afgelopen periode hebben we onderzocht hoe we Protakt op een toekomstbestendige manier kunnen laten groeien. Onze bevindingen tonen aan dat een samenwerking met een groter ingenieursbureau de beste keuze is. Belangrijk vinden we dat niet alleen onze resources worden overgenomen, maar ook een helder toekomstplan voor Protakt wordt doorontwikkeld.”

Ze vervolgen: “Na intensieve gesprekken is duidelijk geworden dat advies- en ingenieursbureau AKOS de juiste match is. AKOS bestaat al sinds 1969 en is succesvol in meerdere delen van Nederland. Met het bredere productportfolio van AKOS kan Protakt nog beter voldoen aan de behoeften van haar klanten. Wij zullen betrokken blijven en de overgang begeleiden, zodat iedereen goed kennis kan maken met de mensen en expertise van AKOS.”

Reinier Jansen en Ferry Boers (directie AKOS en nieuwe eigenaren Protakt) vertellen:
“Wij kijken uit naar de samenwerking en integratie met Protakt. Samen streven we naar verdere innovatie en groei. Wij gaan verder bouwen vanuit de naam Protakt onder de AKOS Groep en zorgen dat de door Robin en Jeffrey ingezette strategie wordt voortgezet. De voordelen die AKOS met zich meebrengt worden uiteraard toegevoegd, waaronder de afdelingen Projectsupport, Projectmanagement en Analysis & Simulations. We hebben gemerkt dat de mensen en cultuur goed passen binnen die van AKOS. Op naar een fijne en inspirerende samenwerking!”

Voor vragen of meer informatie over deze overname, nodigen wij je uit om contact met ons op te nemen. Ga verder naar ons digitale contactformulier of neem contact op met Ferry Boers (fboers@akos.nl).

Voormalige Protakt eigenaren Jeffrey Koomen en Robin Ruiter. En AKOS eigenaren en nieuwe directie Protakt Ferry Boers en Reinier Jansen.
Referenties