Skip navigation MENU

05-04-2024

Ingenieursbureau AKOS viert 55-jarig jubileum!

Op 1 april 2024 bestaat ingenieursbureau AKOS 55 jaar! Sinds de oprichting in 1969 heeft AKOS (Advies en KOnstructiebureau Schippers) een reputatie opgebouwd als toonaangevend Industrial Development Partner in de engineering- en projectmanagement sector. Wij danken al onze relaties voor hun vertrouwen, toewijding en bijdragen en gaan graag samen de toekomst verder tegemoet.

Medewerkers, opdrachtgevers en partners bedankt!

Gedurende de afgelopen 55 jaar hebben we als ingenieursbureau doorlopend expertise en capaciteit geleverd aan opdrachtgevers in diverse sectoren. Variërend van automotive, food, machinebouw en meer. En van analyse tot en met de volledige oplossing.

Sinds de bedrijfsovername door werknemers Reinier Jansen en Ferry Boers is AKOS klaar om zich nóg verder te professionaliseren in de industrie. Met een scherp oog voor kwaliteit, betrokkenheid en innovatie streven zij ernaar om de geleverde diensten verder uit te zetten.

“We zijn dankbaar voor de afgelopen jaren van groei en kijken uit naar het volgende hoofdstuk vanuit onze nieuwe locatie in Apeldoorn”, aldus Reinier. “Dit jubileum is een bewijs van de toewijding en vastberadenheid van ons team, evenals het vertrouwen en de steun van onze gewaardeerde klanten en partners.”

Betrokkenheid, Kennis & Sport

Naast het voortzetten van de AKOS-missie, hebben de nieuwe eigenaren plannen om AKOS een sportievere uitstraling te geven en kennisdeling te bevorderen. Dit zal onder meer resulteren in evenementen, zoals de Motor- en Wielertour ‘Dwars door AKOS’, waarin medewerkers en belanghebbenden de kans krijgen om hun passie voor sport te delen. Daarnaast worden cursussen & trainingen, kennissessies en problem solver borrels georganiseerd om de banden binnen het bedrijf te versterken en expertise te delen.

Wie jarig is trakteert

We zijn trots op het AKOS engineering- en projectmanagement team. Om het 55-jarig bestaan te vieren hebben we lokale bakkerijen ingeschakeld om onze medewerkers te verrassen. En met succes! Verspreid over heel Nederland zijn de taarten met enthousiasme in ontvangst genomen.

Als advies- en ingenieursbureau zijn we – uiteraard – dol op analyses en cijfers. Dus enkele statistieken op een rij:

  • 89 medewerkers zijn blij verrast.
  • 48 lokale bakkers zijn gesteund.
  • 50 jubileumtaarten zijn met liefde gemaakt.
  • 49 opdrachtgevers kunnen meegenieten van het lekkers.
  • De taarten zijn verdeeld in maar liefst 44 locaties!

En als kers op de taart wordt het 55-jarig jubileum, tezamen met de recente verhuizing van het hoofdkantoor naar Apeldoorn, eind juni gevierd met een Zomerfeest. Het evenement biedt medewerkers de gelegenheid om herinneringen op te halen, gezellig bij te kletsen en vooral te genieten. Op nog vele volgende jaren!

Benieuwd naar de geschiedenis achter AKOS? Klik hier voor een kijkje achter de schermen, waar de reis van het bedrijf wordt verteld. Inclusief hoogte- en dieptepunten.

Referenties