Skip navigation MENU

24-11-2020

Hoofdkantoor AKOS verhuist naar Klarenbeek

Na ruim 30 jaar gaat het hoofdkantoor van AKOS verhuizen naar misschien wel de meest bijzondere kantoorlocatie van Nederland! Vanaf het nieuwe jaar zal AKOS haar intrede doen in een volledig gemoderniseerd en verduurzaamd pand in het buitengebied van Klarenbeek, nabij Apeldoorn. Het totaalaanbod gericht op flexibiliteit, werkplezier en vitaliteit in combinatie met de bijzondere locatie sluiten goed aan bij de kernwaarden en ambities van AKOS en dragen bij aan een positieve experience van zowel bezoekers als medewerkers.

“De kans is groot dat onze mensen straks toch maar liever op de zaak komen werken dan thuis.”

Van historie naar vernieuwing

In de jaren tachtig liet AKOS een pand bouwen aan de Europaweg in Apeldoorn. Het werd niet alleen ingezet als kantoorruimte, maar er werd ook eigen productie gedraaid, waarvan de machinefabriek SMB en trailerbouwer Trias later als zelfstandige bedrijven zijn afgesplitst. Na dertig jaar aan de Europaweg te hebben gezeten, is het nu tijd voor vernieuwing. Een nieuw pand dat qua uitstraling, inrichting, duurzaamheid en voorzieningen helemaal klaar is voor de toekomst.

Zoektocht naar een inspirerende locatie

AKOS was al een tijd op zoek naar een passende locatie voor haar hoofdkantoor. “Wij zochten naar een pand dat goed aansloot bij onze kernwaarden – flexibel, ontwikkelingsgericht, creatief, oprecht en samenwerkingsgericht – én onze ambities. Een pand waar medewerkers graag willen zijn en waar ze prettig kunnen werken en geïnspireerd raken. En dat bleek nog niet zo makkelijk. Na een lange verkenningstocht kwam de voormalige evenementenlocatie ‘Mr.Green Klarenbeek’ op ons pad”, aldus Ben van Vuuren, eigenaar en directeur van AKOS.

“Wij zochten naar een pand dat goed aansloot bij onze kernwaarden – flexibel, ontwikkelingsgericht, creatief, oprecht en samenwerkingsgericht – én onze ambities. Een pand waar medewerkers graag willen zijn en waar ze prettig kunnen werken en geïnspireerd raken.”

AKOS Hoofdkantoor in buitengebied.

“Het pand ligt midden in het groen en zal door de weidse omgeving en comfortabele inrichting zeker bijdragen aan het werkplezier en welzijn van de medewerkers. Daarnaast wordt het voorzien van de modernste technologische voorzieningen en een catering gericht op vitaliteit. En er komt zelfs een E-gym waar medewerkers kunnen sporten. Als klap op de vuurpijl komt er een buitenbassin, waarvan het water wordt gebruikt voor de klimaatbeheersing van het gebouw en dat op warme dagen gebruikt kan worden voor een verkwikkende duik in de pauze! En door het flexibele concept zijn we per saldo zelfs goedkoper uit dan in de vorige locatie.”

Vitaliteit en werkplezier

Het pand is in eigendom van Green.DNA, een familiebedrijf dat innovatieve, inspirerende en verantwoorde oplossingen voor werken, ontmoeten en eten aanbiedt gericht op werkplezier en vitaliteit. “Door onze achtergrond in de evenementenbranche zijn wij gewend dat elke dag een feest moet zijn. Dat idee, samen met gastheerschap, voeren wij door in onze locaties met een totaalconcept waar flexibel gebruik van gemaakt kan worden”, aldus Sam Verwaijen, eigenaar van Green.DNA.

AKOS huurt een deel van het pand en kan flexibel op en afschalen. “Onze medewerkers werken al jarenlang flexibel bij opdrachtgevers, bij AKOS op kantoor en thuis, maar door de Covid-crisis is flexibiliteit alleen nog maar belangrijker geworden. Niet alleen als het gaat om de flexibele inzet van werkplekken op kantoor, maar ook de mogelijkheid om uit te kunnen breiden wanneer dat nodig is. Zo willen we bijvoorbeeld meer werkplekken kunnen afnemen wanneer we groeien of we veel projecten op afstand uitvoeren en een grote, inspirerende vergaderzaal kunnen huren bij klant- of personeelsbijeenkomsten.”

“Voor ons is deze verhuizing erg bijzonder. Wij verruilen namelijk niet alleen het oude pand voor een nieuw pand, maar ook verruilt AKOS na ruim 50 jaar de stad Apeldoorn voor het dorp Klarenbeek en een kantorenpark voor de natuur.”

Verduurzaamd pand AKOS HoofdkantoorEen bijzondere mijlpaal

“Voor ons is deze verhuizing erg bijzonder. Wij verruilen namelijk niet alleen het oude pand voor een nieuw pand, maar ook verruilt AKOS na ruim 50 jaar de stad Apeldoorn voor het dorp Klarenbeek en een kantorenpark voor de natuur. De kans is groot dat onze mensen straks toch maar liever op de zaak komen werken dan thuis”, aldus Ben van Vuuren.

Wilt u ons nieuwe pand bekijken? Wij heten u van harte welkom aan de Oudhuizerstraat 31 in Klarenbeek. Bel voor een afspraak naar +31 (0)55 5 412 412 of stuur een mail naar info[at]akos.nl.

Referenties