Skip navigation MENU

29-06-2023

Dwars door AKOS: sportiviteit & avontuur

Onlangs heeft werktuigbouwkundig ingenieursbureau AKOS met veel succes de tweede editie van het event ‘Dwars door AKOS’ georganiseerd. De dag was gevuld met actie en plezier, waarbij de aanwezigen konden deelnemen aan een motortour van 220 km, wielertour van 70 km of een fietstocht van 30 km. Dit zorgde voor een gevarieerde deelnemersgroep die hun passie voor techniek, motoren of fietsen deelden. 

Motortour

Het evenement vond plaats op de langste dag van het jaar, woensdag 21 juni 2023. De festiviteiten begonnen met een gezamenlijke lunch voor de motorrijders. Daarna begonnen zij aan een motortour van 220 km, die hen langs de dijken van Nederland voerde.

Het was een fantastische gelegenheid om te genieten van het zonnetje, prachtige landschappen en de vrijheid van het motorrijden.

Wielertour en fietstocht

 Ook de fietsers verzamelden zich op het hoofdkantoor van AKOS in Klarenbeek. Zowel fanatieke wielrenners als recreatieve fietsers namen deel aan het evenement.  

De fanatieke wielrenners waren klaar voor de route van 70 km door de Hoge Veluwe. Ze trapten zich een weg door de adembenemende landschappen, uitdagende beklimmingen én genoten van de snelheid op de lange rechte stukken. Met de wind in hun gezicht, terwijl ze hun grenzen verlegden. 

De andere fietsgroep, bestaande uit deelnemers op elektrische fietsen en mountainbikes, maakte een ontspannen rit van 30 km. Genietend van het landschap en de gezelligheid onderweg, raasden ze moeiteloos over de Hoge Veluwe en door de bossen. 

Afsluitende BBQ

Na een dag vol avontuur kwamen alle groepen weer samen op het hoofdkantoor van AKOS, waar ze werden getrakteerd op een heerlijke barbecue. Het moment bood de perfecte gelegenheid voor de deelnemers om verhalen te delen, terwijl ze ontspanden en genoten van lekker eten. 

Met name de fietsers waren trots op hun prestaties en genoten van de voldoening van een succesvolle rit. Met vermoeide benen, maar een glimlach op hun gezicht, werd door menig deelnemer de datum van de volgende editie alvast in de agenda genoteerd. 

Langste dag van het jaar

Omdat het event ook dit jaar weer zo succesvol was, heeft AKOS direct aangekondigd dat de derde editie van Dwars door AKOS zal plaatsvinden op vrijdag 21 juni 2024. Uiteraard weer op de langste dag van het jaar. Ben jij erbij?  

Geniet van een avontuurlijke dag vol motor- en fietsplezier tijdens Dwars door AKOS 2024! Wil jij je alvast aanmelden? Of ben je benieuwd naar meer updates over het evenement? Bekijk de event pagina. 

Referenties