Skip navigation MENU

22-03-2022

AKOS Lid van 3D print platform Binder 3D

Advies- en ingenieursbureau AKOS is sinds een jaar lid van het 3D print kennisplatform Binder|3D. Hierdoor beschikt AKOS over een nieuwe externe kennispartner waar vragen en ideeën op het gebied van additive manufacturing voorgelegd kunnen worden. Daarnaast is er voor de engineers van AKOS de mogelijkheid om jaarlijks aan te sluiten bij diverse seminars en cursussen, om zo kennis en vaardigheden op het gebied van 3D printing uit te wisselen.  

Logo Binder|3DBinder|3D is gevestigd in Westerbork en in 2020 opgericht om MKB-bedrijven in Noord-Nederland op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met 3D printing. Binder|3D vormt een experimenteeromgeving voor het MKB waarin gezamenlijk gefocust wordt op het ontdekken van kansen binnen industrieel 3D printen.

Proeftuin Industrieel 3D printen

“Deze industriële proeftuin sluit naadloos aan op de dienstverlening die wij onze klanten bieden”, vertelt Reinier Jansen, Business Development Manager bij AKOS. “De Mechanical Engineers en Project Managers van AKOS werken vanuit ons eigen ingenieursbureau aan verschillende projecten of rechtstreeks bij onze klanten op locatie. Hier worden ze dagelijks geconfronteerd met werktuigbouwkundige vraagstukken, waar de technische professionals met een frisse blik, brede kennis en flinke dosis creativiteit oplossingen voor aandragen. Ook de implementatie van de oplossing kan AKOS van A tot Z begeleiden. Door ons aan te sluiten bij Binder|3D blijven we op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen additive manufacturing en kunnen we innovatieve 3D print toepassingen voor onze klanten testen.”

YDP en PDP op training

Vanuit AKOS werd Binder|3D als eerste bezocht door de medewerkers van het Young Development Program (YDP) en het Professional Development Program (PDP). De technische professionals die deze ontwikkelprogramma’s binnen AKOS volgen namen bij Binder|3D deel aan een uitgebreide training ten behoeve van de vakinhoudelijke ontwikkeling die horen bij het gebruik van de 3D print technologie. Bij de training werd er onder andere stil gestaan bij het ontwerpen voor 3D printen en de beschikbare technologieën van 3D print machines.

3D printing in de praktijk

Waar er al een aantal jaar verwachtingsvol gekeken wordt naar additive manufacturing met metaal, groeit deze markt in Nederland relatief traag. Inmiddels worden in de medische wereld, in vergelijking tot andere branches, de grootste sprongen gemaakt op het gebied van 3D metaal printen. Zo heeft AKOS onlangs een mooie bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van 3D geprinte medische protheses. Lees hier verder over deze innovatieve toepassing van additive manufacturing.

Bent u op zoek naar een ontwikkelpartner die meedenkt over 3D print toepassingen binnen uw werkveld? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Referenties