Skip navigation MENU

01-04-2019

50-jarig jubileum AKOS

In 1969 werd AKOS opgericht en is dit jaar het 50-jarig jubileum. De kernactiviteiten van het werktuigbouwkundig ingenieursbureau bestonden uit het ontwerpen en tekenen van productiemachines en installaties. Inmiddels is AKOS uitgegroeid tot een ontwikkelingspartner voor de industrie, met expertise en oplossingen op het gebied van mens, productie en technologie. 

AKOS (Advies en KOnstructiebureau Schippers) werd in 1969 opgericht door Jan Schippers, voormalig ingenieur bij VMI Group. De kernactiviteiten van het werktuigbouwkundig ingenieursbureau bestonden uit het ontwerpen en tekenen van productiemachines en installaties. Het bedrijf groeide snel en opende in korte tijd meerdere vestigingen. Ook moest er regelmatig verhuisd worden naar een groter pand vanwege de snelle groei. De activiteiten werden geleidelijk uitgebreid met activiteiten op het gebied van projectmanagement, codeberekeningen en mechanische (FEM) en stromingsanalyses.

Financiële, organisatorische en technologische ontwikkeling

In een halve eeuw heeft AKOS veel ontwikkelingen doorgemaakt. Zowel financieel, organisatorisch als op technologisch vlak. Zo werden de tekentafels omgewisseld voor computers en werden de 2D-handtekeningen steeds vaker vervangen door 3D-tekeningen en complexe berekeningen. Periodes van zwaar weer wist AKOS telkens weer te boven te komen, om hier een lering uit te trekken voor de toekomst.

Volwaardig partner

Door te innoveren en tegelijkertijd dichtbij haar visie en kernwaarden te blijven heeft AKOS zich de afgelopen jaren ontplooid tot een volwaardige partner voor de industrie dat hoogwaardige expertise en integrale oplossingen biedt op het gebied van mens, productie en technologie. Inmiddels hebben we ruim 130 medewerkers, een uitgebreid netwerk door heel Nederland en vestigingen in Apeldoorn (hoofdkantoor), Enschede, Heerenveen, Utrecht en Zwolle.

Wij danken al onze medewerkers, relaties, partners voor hun bijdrage, inzet en vertrouwen en gaan graag samen de toekomst tegemoet!

Referenties