Skip navigation MENU

19-09-2019

AKOS benoemd tot Pionier Sociale Innovatie Provincie Gelderland

Advies- en ingenieursbureau AKOS is benoemd tot Pionier Sociale Innovatie van de Provincie Gelderland vanwege haar moderne personeelsbeleid en aandacht voor de medewerkers. Pioniers worden geselecteerd door een speciaal projectteam en benoemd door de gedeputeerde van de Provincie.

De benoeming vond plaats tijdens het Onderwijs en Arbeidsmarkt evenement 2019, een informatief event gericht op de toekomst van werk, cultuur en arbeidsmarkt. AKOS is geselecteerd, omdat het bedrijf veel investeert in het potentieel, de inzetbaarheid en tevredenheid van haar medewerkers, gezamenlijk nieuwe kansen en vernieuwingen creëert en continu bezig is met verbeteringen in haar personeelsbeleid. “Aandacht voor medewerkers is voor iedere werkgever belangrijk, maar voor AKOS is dit extra belangrijk aangezien de medewerkers aan de basis staan van de kwaliteit en daarmee het succes van de onderneming. Kennisdeling, ontwikkeling op zowel technisch als competentievlak en het binden en behouden van professionals is daarom voor AKOS essentieel.” Aldus Henrike Verhoeve, HR&O manager bij AKOS.

De medewerker centraal

Wouter van Ree, Directeur AKOS: “Tevredenheid van medewerkers (en klanten) en het luisteren naar wat zij belangrijk vinden (uitdaging, flexibiliteit, ontwikkeling, communicatie, oprechtheid, samenwerking) zijn pijlers binnen ons beleid. Dit draagt bij ons onze strategie, kwaliteit en het opbouwen van langdurige samenwerkingsverbanden. Bovendien zit mensgerichtheid en het familiaire gevoel in het DNA van AKOS.”

Om te zorgen dat medewerkers tevreden blijven, op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en kennis én ingezet worden op hun expertise, competenties en ambities besteedt AKOS veel aandacht aan sociale innovatie en een modern personeelsbeleid. ”We brengen doorlopend ideeën en signalen van medewerkers in kaart en acteren hierop middels korte termijn acties en lange termijn beleid. Daarnaast identificeren we talenten van mensen, zetten ze daarop in en bieden iedereen zoveel mogelijk een loopbaanpad en arbeidsvoorwaarden aan die passen bij de fase van hun loopbaan. Naast kennis investeren we veel in competenties en loopbaanontwikkeling. Sinds 5 jaar hebben we iemand aangesteld die zich volledig richt op ontwikkeling en inzetbaarheid van personeel.”

“Het mooie is dat onze medewerkerstevredenheid én klanttevredenheid mede hierdoor de afgelopen jaren significant gestegen is en we een bovengemiddelde groei hebben in omzet, aantal medewerkers en bedrijfsresultaat.”

Sociale Innovatie Pioniers

Veerkracht en aanpassingsvermogen zijn hoog nodig in de steeds complexere en veranderende economie. Sociale innovatie is hiervoor de sleutel. Het programma Pioniers is daarom gericht op het bewustmaken en activeren van MKB-ondernemers op het terrein van sociale innovatie. Als Sociale Innovatie Pionier zal AKOS ervaringen delen met andere ondernemers om andere bedrijven te inspireren en activeren. Daarnaast zal het bedrijf continu doorontwikkelen op dit terrein om voorop te blijven lopen in Sociale Innovatie.

Lees meer over de pioniers en lees hier meer over het toepassen van Sociale Innovatie.

Over AKOS

AKOS is al sinds 1969 een betrouwbare Industrial Development Partner. Als advies- en ingenieursbureau zijn wij gericht op het leveren van expertise en oplossingen op het gebied van mensen, productie en technologie bij industriële bedrijven. Middels langdurige samenwerkingsverbanden en een integrale aanpak bieden wij kwalitatieve en duurzame oplossingen om industriële bedrijven vooruit te helpen.

Referenties