Skip navigation MENU

11-09-2019

3 trends voor de industrie om in de groene cijfers te blijven

Er heerst wat onzekerheid binnen de industriële sector. De productie krimpt en de berichtgeving over een mogelijke Duitse recessie heeft ook invloed op onze economie. Het is daarom van groot belang om te zorgen dat u in de groene cijfers blijft. Hoe? Met deze drie trends: robotisering en automatisering, het toevoegen van dienstverlening en mass customization, kunt u toch kansen pakken en uw voordeel mee doen. 

Robotisering en automatisering

Verhoog de productiviteit en produceer manarm door te investeren in robotisering en automatisering. Let wel; dit vergt wel andere vaardigheden – en dus bijscholing – van het personeel.

Dienstverlening toevoegen

Voeg een dienst toe om de toegevoegde waarde voor de klant te verhogen. Bijvoorbeeld door naast het leveren van producten ook te zorgen voor onderhoud en levering van onderdelen.

Mass customization

De concurrentie bij standaardproducten is hoog, zeker met de toenemende online handel en globalisering. De klant wil juist vaker maatwerk met zo kort mogelijke levertijd en is bereid hier een hogere prijs voor te betalen. Bepaal welke methode het beste bij de wensen van uw klant aansluit, bijv. Configure to Order, Manufacture to Order of Engineer to Order.

Meer lezen over trends die uw winstgevendheid op peil kunnen houden? Lees dan het volledige bericht ‘Industrie-update van de Rabobank’ waarin alle zes trends worden uitgelicht. Hierin wordt ook ingegaan op software, circulariteit en nieuwe samenwerkingsverbanden.

AKOS levert expertise en oplossingen op het gebied van mens, productie en technologie aan industriële bedrijven. Zo kunnen wij uw processen analyseren en aanbevelingen doen om uw productie en engineering te optimaliseren. Wilt u meer weten over deze en onze andere diensten? Of bent u geïnteresseerd in een bedrijfsscan om uw situatie te analyseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bron: Rabobank – Industrie update oktober 2019

Referenties