Skip navigation MENU

Optimalisatiescan

Als Industrial Development Partner helpen wij Industriële bedrijven te ontwikkelen door middel van expertise en oplossingen. Wij kunnen dit projectmatig aanpakken door het uitvoeren van een Optimalisatiescan waarmee we gestructureerd uw bedrijfsprocessen analyseren. Binnen een korte tijd geven we u concrete inzichten in de sterke punten, risicofactoren en bottlenecks. Dit kunt u als uitgangspunten gebruiken om uw proces te optimaliseren.

Inzicht in verbeterpotentieel

Door het uitvoeren van een AKOS Productiescan krijgt u inzicht in de sterke punten, kritieke factoren en bottlenecks van uw proces. Wij kijken naar de inrichting van processen, werkwijzen en methodes. Het verbeterpotentieel kan zowel op het gebied van logistiek, kwaliteit, engineering als productiviteit liggen.

Analyse van productieproces

Wilt u de efficiëntie van uw productieproces verhogen? Of wilt u graag kosten verlagen, de output verhogen of de kwaliteit verbeteren? Wij helpen u graag en geven u advies over onder andere outputverhoging, kostenverlaging, doorlooptijdverkorting, kwaliteitsverbetering en eliminatie van verspilling, inrichting van processen, werkwijzen, productiemethoden en systemen.

Analyse van engineeringsprocessen

Wilt u de efficiëntie en snelheid van uw engineeringsproces verhogen? De kwaliteit van uw engineering verbeteren en kosten verlagen? Wij geven u inzicht in bottlenecks die leiden tot verminderde kwaliteit, efficiëntie, snelheid of verhoogde kosten. Er wordt onder andere gekeken naar de inrichting van processen, systeeminrichting, wijzigingsbeheer en methodes.

Optimalisatiescan: analyse, advies én oplossingen

Voorafgaand aan de optimalisatiescan wordt er informatie ingewonnen over de strategische doelen. Dit zorgt ervoor dat ons advies aansluit en bij kan dragen aan uw toekomstplannen. Het advies wordt, waar mogelijk, financieel onderbouwd! Wilt u de aanbevelingen doorvoeren? Dan kunnen wij u daar ook bij ondersteunen of zelfs volledig ontzorgen. Bijvoorbeeld met de inzet van projectmanagement en engineering.

Uw uitdaging is ons vertrekpunt

Bent u benieuwd of er in productieproces verbeterpotentieel zit? Neem vrijblijvend contact op met AKOS en wij adviseren u graag over de manier waarop de optimalisatiescan u het benodigde inzicht kan verschaffen.