Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development
Image

AKOS historie

AKOS (Advies & KOnstructiebureau Schippers) is opgericht in 1969 door voormalig VMI Epe constructeur Jan Schippers, als polytechnisch werktuigbouwkundig ingenieursbureau aan de Arnhemseweg in Apeldoorn. De kernactiviteiten bestonden uit het ontwerpen en tekenen van productiemachines en installaties. De eerste jaren groeide AKOS snel. Vooral binnen de papierindustrie (midden Nederland) en de zuivelindustrie (Noord Nederland) werd AKOS al snel een begrip. Geregeld werd er dan ook een groter pand betrokken en werden er nieuwe vestigingen geopend, waarvan een deel later is verhuisd, verzelfstandigd of gesloten.

In 1983 wordt in Apeldoorn een eigen machinefabriek opgericht: Speciaal Machinebouw Apeldoorn (SMB). Hier werden prototype machines en apparaten ontwikkeld en getest. Dit bedrijf ging vanaf 1994 zelfstandig verder.

In 1989 werd aan de Europaweg 187 in Apeldoorn in eigen beheer een nieuw kantoor gebouwd, welke door prinses Margriet werd geopend. Hier is het huidige hoofdkantoor nog steeds gevestigd. Het standbeeld in de ontvangsthal herinnert nog aan dit moment!

Begin 2005 participeert AKOS in Eastec AKOS, een nieuw werving & selectiebureau voor hoog opgeleide technici waarvan Ben van Vuuren de oprichter en directeur is. Dit bureau is zeer succesvol in het werven en bemiddelen van hoog opgeleide technische professionals. Dit resulteerde in een vruchtbare samenwerking tussen twee bedrijven die elkaar perfect aanvulden.  

In 2009 wordt AKOS zwaar getroffen door de economische crisis. Eastec AKOS daarentegen blijft de wind in de rug houden, want ondanks de crisis blijft de vraag naar hoogopgeleide technici hoog.

Eind 2009 gaat AKOS na een overname onder de vlag van Eastec AKOS verder. De combinatie Eastec - AKOS verbreedt voor beide ondernemingen de scope: toegang tot hoogopgeleide technici en een bredere marktoriëntatie. Een win-win situatie voor AKOS en Eastec, haar opdrachtgevers en toekomstige werknemers. 

De vruchtbare samenwerking resulteerde uiteindelijk in een verdere versmelting van beide bedrijven en uiteindelijk gaan beide bedrijven onder één naam verder: AKOS. Een naam die immers al sinds 1969 een begrip is binnen de industrie. Het logo en de huisstijl komen van Eastec, waarin het symbool van onze kernwaarden is verwerkt.