Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development
Image

Voordelen High Performance Computing

AKOS maakt gebruik van een krachtig HPC cluster (High Performance Computing). Daarmee is het mogelijk om via parallel rekenen op meerdere processoren zeer complexe systemen en producten te analyseren en te simuleren met high-end FEM en CFD analysepakket ANSYS Multiphysics.

Door virtuele prototypes van ontwerpen onder real-world multifysische condities te testen kan AKOS in een vroeg stadium van het ontwerp- of productontwikkelingsproces prestaties voorspellen en individuele componenten of subsystemen helpen optimaliseren. Ook in complexe systemen, waarbij de interactie tussen structurele mechanica, warmteoverdracht, vloeistofstroming en elektromagnetisme een rol spelen.

Voordelen

Het gebruik van het HPC cluster biedt aantrekkelijke voordelen:

Resultaten zijn snel zichtbaar: de korte doorlooptijd vermindert de wachttijden en draagt bij aan een hogere efficiëntie van uw werk.


Hogere nauwkeurigheid: binnen dezelfde tijd kan een meer gedetailleerde berekening worden uitgevoerd, bijvoorbeeld door een fijner grid te gebruiken of meer iteraties door te rekenen.


Betere modellen: binnen de beschikbare rekencapaciteit zijn betere modellen mogelijk. Hierdoor zijn minder aannames en vereenvoudigingen nodig zijn en wordt de betrouwbaarheid van de simulatie vergroot.


Meer alternatieven: u kunt meer varianten van een ontwerp laten doorrekenen binnen hetzelfde tijdsbestek, waardoor een beter definitief ontwerp wordt gerealiseerd.


Beter en sneller met ANSYS Multiphysics simulatie: door het gebruik van HPC zijn complexe multiphysics simulaties mogelijk. Daarmee wordt in het ontwerpproces de foutmarge gereduceerd, de productbetrouwbaarheid verhoogd en wordt dus uiteindelijk een beter product gemaakt. Bovendien wordt door het snel finetunen van het gehele systeem in een virtuele omgeving het ontwikkelingsproces in hoge mate versneld en de kans op succes vergroot wanneer het product op de markt wordt gelanceerd. 

Kortom: high-performance computing, zoals bij AKOS geïmplementeerd, kan een belangrijke strategische enabler zijn in uw ontwikkelingsproces!


Benieuwd hoe AKOS uw ontwikkelingsproces kan helpen verbeteren? Informeer bij:
Ferry BoersManager Industrial Projects