Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

AKOS hoog in het vaandel bij John Crane Indufil voor technische expertise en werving & selectie

Interview met Arthur Huizer, Manager Project Management Office (PMO) bij John Crane Indufil

Niet alleen voor recruitment, ook voor het inlenen van hoogopgeleide professionals én voor complexe CFD- en FEM-analyses ligt er een directe lijn tussen AKOS en John Crane Indufil. AKOS weet telkens de juiste vertaalslag te maken, passend binnen de strategie en cultuur van John Crane Indufil.

“Als filtratiespecialist opereert John Crane Indufil wereldwijd binnen de olie- en gasindustrie en op de energiemarkt. Het filtratieconcept is uniek: de manier waarop de filtersystemen zijn opgebouwd is mechanisch onderscheidend van de reguliere systemen in de markt. Daardoor is John Crane Indufil een sleutelspeler op het internationale veld”, vertelt Arthur. “Al geruime tijd wordt er gewerkt aan een omslag van de huidige organisatie naar een bredere projectorganisatie, waardoor de leverbetrouwbaarheid en kostenefficiency worden verhoogd. Consequentie hiervan is een culturele verandering, waarin we specifieke kennis gaan consolideren en maximale focus aanbrengen op het projectmatig managen van orders. Op verschillende terreinen leidt dit tot bijstellen van mankracht en kennis. AKOS is een sterke partner om ons bij dergelijke uitdagingen te ondersteunen.”

AKOS Recruitment: aantoonbaar onderscheidend

Arthur heeft vanuit twee invalshoeken ervaring met AKOS Recruitment: als kandidaat - dit is zijn tweede vaste baan via AKOS – en in zijn huidige rol als opdrachtgever: “Wat me opvalt is dat AKOS dieper graaft dan op het oog nodig lijkt. Door de brede achtergrond in de techniek en de professionele, doortastende aanpak gaan de consultants verder dan menig ander bureau; zij hebben een heel goed beeld van de persoonlijkheid van haar kandidaten. Dat het vertrouwen groot is blijkt uit het feit dat AKOS nauw betrokken is bij het sourcen voor cruciale management posities, wat impact kan hebben op de koers en strategie van John Crane Indufil. De essentie is dat er een echte vertrouwensbasis is en we goed weten wat we aan elkaar hebben. Dat maakt voor mij het samenwerken met AKOS zo bijzonder.”

Brede dienstverlening

Ook technisch inhoudelijk biedt AKOS ondersteuning, zo voert zij onder meer complexe en tijdsintensieve berekeningen voor John Crane Indufil uit. Arthur vertelt: “Als de tijd intern ontbreekt, schakelen we AKOS in om - bijvoorbeeld voor drukvaten - FEM-analyses (calculaties en materiaalberekeningen) uit te voeren.” Daarnaast heeft AKOS een belangrijke bijdrage aan R&D geleverd door het uitlenen van professionals voor CFD-berekeningen: “Vorig jaar was er een engineer gedetacheerd die ons heeft geassisteerd bij het doorrekenen van flow modellen, echt een cruciaal punt in het ontwikkeltraject. Dan blijkt wederom dat de consultants van AKOS een uitstekende ‘touch and feel’ hebben van de materie en de juiste invulling van professionals ‘on the job’ kunnen realiseren. AKOS behoort dan ook tot de top-3 bedrijven waarmee we graag zaken doen.” 

Meer weten? Informeer bij:
Ferry BoersManager Industrial Projects