Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Professionals van AKOS ontzorgen Interface bij engineering en projectmanagement

Interview met Hans Dijksterhuis, Manager Engineering bij Interface

Een continu proces met een drieploegen systeem: Interface produceert jaarlijks 14 miljoen m² tapijttegels middels maatwerkmachines. Het vergt hoogstaande know how van de engineers bij het ontwerpen van nieuwe en het modificeren van bestaande machines. Is er behoefte aan meer (tijdelijke of vaste) capaciteit binnen de afdeling Engineering, dan schakelt Hans Dijksterhuis als eerste en enige AKOS in.

Ongeveer tien jaar geleden hernieuwde Hans het contact met AKOS, waar hij zelf stage heeft gelopen. In de jaren die daarop volgden zijn bij Interface zowel projectmanagers, engineers als bouwbegeleiders via AKOS ingezet. Functies met elk hun eigen specifieke competenties, op tijdelijke of - via AKOS Recruitment - op vaste basis. Wat kenmerkt de professionals van AKOS? Hans: “Of het nu om een projectmanager of engineer gaat, ik heb ervaren dat de medewerkers van AKOS binnen korte tijd en met minimale begeleiding heel veel werk uit handen nemen. Met een ‘hands-on’ aanpak doorzien zij snel waar de issues liggen. En moet er in het weekend gewerkt worden, omdat er bijvoorbeeld een productielijn moet worden getest, dan zijn zij net zo betrokken als onze eigen medewerkers.”

Een half woord is voldoende

“Het ontwerp- en modificatieproces wordt veelal projectmatig in onze organisatie uitgevoerd. Wordt er een modificatie geïmplementeerd of een nieuwe machine in gebruik genomen, dan dient het productieproces liefst niet of zo kort mogelijk te worden onderbroken, wat op zichzelf al een hele uitdaging is. Het is bijzonder prettig als je dergelijke projecten kunt overlaten aan een deskundige projectmanager, die onder meer verantwoordelijk is voor de afstemming tussen de verschillende in- en externe partijen, het overzicht bewaart en een strakke dagplanning hanteert. Geen 100% techneut, maar iemand die belangen kan inschatten, initiatief toont en communicatief sterk is. Bij AKOS is een half woord genoeg om hiervoor passende kandidaten te vinden,” aldus Hans.

Mission Zero

Over de ambitie van Interface vertelt Hans: “Mission Zero loopt als rode draad door de ontwikkel- en productieprocessen heen. In 2020 wil Interface energieneutraal opereren en geen negatieve impact meer hebben op het milieu. Bij het ontwerpen dient daarom rekening te worden gehouden met de nieuwste technieken, energiezuinigheid en warmteterugwinning. De medewerkers van AKOS leveren hierin ook een belangrijke bijdrage door de processen goed onder de loep te nemen, mee te denken en ons oplossingsgerichte voorstellen te bieden.”

Communicatie met AKOS

Wat valt verder op aan de samenwerking met AKOS? Hans: “Naast dat al mijn capaciteitsvraagstukken naar volle tevredenheid zijn ingevuld hanteert mijn vaste contactpersoon een goede balans in de communicatie. Geen opdringerige telefoontjes maar regelmatige contactmomenten, die op een natuurlijk moment vallen. Heel fijn!”

Meer weten? Informeer bij:
Ferry BoersManager Industrial Projects