Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Proactief meedenken en vertrouwen: solide basis voor langdurig partnership tussen Howden en AKOS Recruitment

Interview met Floor van Baal, tot voor kort HR-manager bij Howden Thomassen Compressors.

De samenwerking tussen Howden Thomassen Compressors (HTC) en AKOS staat als een huis. Door de jaren heen ontwikkelde AKOS zich met haar persoonlijke en resultaatgerichte aanpak tot preferred supplier voor uitdagende personele vraagstukken van HTC.

Floor van Baal over de organisatie: “HTC is gespecialiseerd in het wereldwijd leveren van hoogwaardige compressietechnologie voor de olie-, gas-, raffinage- en (petro)chemische industrie. HTC levert maatwerk oplossingen, waardoor geen enkel project hetzelfde is. In de afgelopen jaren is HTC een zakelijke, resultaatgerichte organisatie geworden met een scherp oog voor lean- en verbeterprocessen. Vanzelfsprekend is dit ook van invloed geweest op de inhuur van tijdelijke en de werving en selectie van nieuwe technische professionals.”

AKOS: voorsprong als ingenieursbureau

Inmiddels werkt HTC al 25 jaar met AKOS samen. Floor: “In eerste instantie was de samenwerking gericht op het inhuren van tijdelijke professionals. In de loop van de tijd is AKOS uitgegroeid tot preferred supplier, inclusief werving & selectie.” Hoe is die situatie ontstaan? “AKOS heeft als fullservice ingenieursbureau een grote voorsprong op andere aanbieders, zowel in detachering als werving & selectie. De consultants van AKOS vreten zich echt in in de materie en nemen de organisatie en de processen grondig onder de loep. Bovendien is AKOS geen “dozenschuiver”: ze levert niet sec cv’s aan, maar maakt een gedegen voorselectie die nauw aansluit bij de vraag. Hierin scoort AKOS goed, terwijl de spoeling van kundige technische professionals dun is.”

Andere mindset

Een goed persoonlijk contact vormt de basis: “De persoon achter de consultant is voor mij essentieel. Van belang is dat deze kritisch blijft doorvragen over hoe een rol kan worden ingevuld. Het is voorgekomen dat hierdoor een andere mindset ontstond over de functie-eisen met een succesvolle match tot gevolg.” Terugkomend op de ontwikkeling van HTC, ook hierop kon AKOS adequaat inspelen: “Door te begrijpen voor welke uitdaging HTC stond leverde AKOS tijdelijke en vaste professionals met een grotere focus op resultaat. Kortom: AKOS is sterk in het doorgronden van veranderingsprocessen en maakt de vertaalslag naar passende kandidaten uit alle technische disciplines.”

Elkaar wakker houden

Een duurzame samenwerking betekent overigens niet dat er niet meer kritisch naar elkaar wordt gekeken. Floor: “Juist niet, het vergt een solide basis om elkaar uit te blijven dagen en wakker te houden. Ruim 25 jaar samenwerking ontstaat niet vanuit gemakzucht, maar is gebaseerd op vertrouwen en positieve ervaringen. HTC wil met haar klanten langdurig samenwerken en streeft dit ook na met haar leveranciers: samen ambities realiseren door te focussen op betere resultaten.”
 

Meer weten? Informeer bij:
Wouter van ReeDirecteur