Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Bronswerk Heat Transfer verhoogt haar slagkracht met de technische professionals van AKOS

Interview met Jan Wallet, Financial & Sales Director bij Bronswerk Heat Transfer

Binnen een complexe technische markt opereren en hiervoor snel en goed personeel werven is een bijzondere tak van sport. Al sinds de jaren ’90 werken Bronswerk Heat Transfer en AKOS nauw samen. Aanvankelijk werkten engineers op het ingenieursbureau van AKOS projectmatig aan opdrachten voor Bronswerk. Vervolgens leverde AKOS tijdelijke professionals op locatie en sinds een jaar of vijf ligt de focus op werving en selectie van hoogopgeleid personeel voor alle technische disciplines.

Wat maakt het werven van personeel voor Bronswerk speciaal? Jan licht toe: “Met vestigingen in Nederland, Tsjechië, Rusland en Curaçao richt Bronswerk zich op hoogwaardige duurzaamheidsvraagstukken door haar kennis op het gebied van warmteoverdracht en stroming toe te passen. Bronswerk levert complexe warmte technische systemen op wereldwijde schaal aan de olie-, gas-, power- en (petro) chemische industrie. Bronswerk heeft overigens geen producten op voorraad: we ontwerpen en bouwen namelijk vraaggestuurd. Wordt een project geboekt, dan is het van belang dat vakkundige engineers, inkopers, rekenaars en projectmanagers in no time aan de slag kunnen. Binnen een kort tijdsbestek goed inzetbare technische professionals op hbo- en wo-niveau voor onze organisatie werven is geen sinecure.”

De kracht van AKOS

Om alle partijen scherp te houden kiest Bronswerk niet voor single sourcing, maar doet zij bewust met een aantal partners zaken op het gebied van werving en selectie. Zijn er punten waarop AKOS uitblinkt? “AKOS kijkt verder dan alleen de mensen, want zij doorgrondt het hele proces, de cultuur en de functie-inhoud. Bronswerk is heel anders dan andere bedrijven dus moet de consultant echt van de hoed en de rand weten. Gezien de vraaggestuurde markt is de snelheid van het selectieproces en een oplossingsgerichte aanpak bovendien van groot belang: hier ligt de kracht van AKOS. Het is daarbij zeer prettig dat de lijnen kort zijn en dat er sprake is van wederzijds vertrouwen. Verder durft AKOS te kiezen en maakt zij scherpe voorselecties van kandidaten die voldoen aan alle harde en zachte functie-eisen. Voor mijn collega en mijzelf werkt dit bijzonder efficiënt en effectief,” aldus Jan. 

Flexibele pool op niveau

Dit jaar is het ingenieursbureau van AKOS gestart met het Young Development Program (YDP). Jan vertelt: “Voor Bronswerk is het vanwege de complexiteit van de markt lastig om flexibel personeel in te zetten. Ook hierin denkt AKOS proactief mee. Door het creëren van een flexibele pool met pas afgestudeerde hbo- en wo-ers ontstaat de mogelijkheid om tussen een aantal opdrachtgevers startende technici op te leiden en uit te wisselen. We staan nu aan het beginpunt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we met het YDP een commitment aangaan waarmee Bronswerk haar ‘flexibele schil’ op professionele wijze uitbreidt. En natuurlijk biedt dit voor de kandidaten zelf een mooie kans om een vliegende start te maken in de techniek.”

Meer weten? Informeer bij:
Wouter van ReeDirecteur