Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development
Image

“De recruiters van AKOS spreken dezelfde taal”

Mieke over haar werving- en selectieproces als engineer bij een scheepsbouwer.

Allround werktuigbouwkunde

Een collega student – campus consultant bij AKOS en bezig met een afstudeeropdracht op de Universiteit Twente – attendeerde Mieke op de recruitmentservice van AKOS. Mieke ambieerde een functie waarin zij zich na haar studie werktuigbouwkunde verder kon ontwikkelen tot allround constructeur, via de combinatie ontwerpen én berekenen.

“In de vacatures die ik geplaatst zag, lag het accent meer of op het ene of het andere aandachtsgebied. Terwijl juist de combinatie mij aansprak.” Bovendien ging haar voorkeur uit naar een functie in de offshore of de machinebouw. Mieke: “Daar ligt mijn interesse, het leek mij uitdagend om mee te werken aan dergelijke indrukwekkende constructies. Het liefst met bouw op locatie, voor mij echt een meerwaarde. Ik vond het prettig om te ervaren dat AKOS Recruitment vanuit een technische achtergrond werkt, hierdoor begreep de recruiter mijn ambities en branchevoorkeur direct.”

Learning on the job

AKOS bracht Mieke in contact met één van haar klanten uit de scheepsbouw. Inmiddels werkt Mieke daar als engineer. "Functie inhoudelijk is mijn werk heel interessant: ik ontwerp complete systemen door modelleren, technisch tekenen en rekenen met FEM (Finite Element Method). Ook doe ik nu ervaring op met de praktische kant van de werktuigbouwkunde: alle ontwerpen moeten goed en efficiënt produceerbaar zijn.”

De functie en werkomgeving passen precies in het plaatje. Mieke: “Ik krijg nu alle ruimte om nog beter te worden in mijn vak. Ik werk in een jong, enthousiast team aan prachtige constructies voor de offshore, die op loopafstand van mijn werkplek worden gemaakt. Helemaal zoals ik me tijdens mijn studie had voorgesteld.”

Benieuwd wat AKOS voor jouw carrière kan betekenen? Informeer bij:
Niek VerwigConsultant