Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development
Image

"Mijn wensen vormden de insteek bij het zoeken naar een passende functie"

Max over zijn werving- en selectieproces als support engineer bij VMI Epe.

Softskills

Max – afgestudeerd Werktuigbouwkundige aan de UT – werkte als Production Engineer bij een producent van systeemwanden. “Op een gegeven moment had ik nog wel leuke opdrachten, maar waren deze teveel repeterend en boden te weinig uitdaging. Ik wilde een meer coördinerende rol vervullen binnen een producerend bedrijf: wel de band met techniek houden, maar niet alleen de tekeningenpakketten en berekeningen aanleveren.”

Via een vriend, zelf via AKOS bemiddeld voor een vaste baan, kwam hij in contact met AKOS Recruitment. “De communicatie met mijn recruiter was heel erg open. Mijn wensen vormden de insteek bij het zoeken naar een passende functie. Bovendien hoefde ik geen dagen vrij te nemen voor de gesprekken, omdat AKOS hier zeer flexibel mee omging, zowel in tijdstip als plaats,” vertelt Max.

Slechts 1 gesprek bij VMI, wereldmarktleider op het gebied van machines voor de autobandenindustrie, was er nodig voor de match. “VMI was op zoek naar technici met de juiste soft skills om multidisciplinaire teams te verbinden en om adequaat om te gaan met eventuele frustraties van collega’s. De menselijke kant in de functie van Support Engineer was precies was ik zocht, bovendien zit VMI letterlijk bij mij om de hoek.”

Nuchtere aanpak

“Als Support Engineer ben ik de hele dag bezig om projecten soepel te laten verlopen. Ik fungeer als vraagbaak voor monteurs in de fabriek in Epe en voor de veldmonteurs die wereldwijd werkzaam zijn. Aspecten als pneumatiek, regel- en sensortechniek maken de technische kant van mijn werk heel interessant. Ook denk ik graag een paar stappen vooruit met de engineers die zich met de ontwikkeling bezighouden, zodat er efficiencyslagen kunnen worden gemaakt,” aldus Max.

En de cultuur? Max: “Binnen VMI zit ik uitstekend op mijn plek, het bedrijf groeit en mensen staan echt centraal. Iedereen krijgt ruimte om verantwoordelijkheid te nemen en er is weinig gelaagdheid. Bovendien spreekt de nuchtere cultuur me zeer aan: wat moet gebeuren, moet gewoon worden gedaan.”

Benieuwd wat AKOS voor jouw carrière kan betekenen? Informeer bij:
Niek VerwigConsultant